Haberler

Beşiktaş-Trabzonspor Maçının Ardından

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, takım olarak çok iyi bir iş çıkardıklarını söyledi. Bilic, şöyle konuştu Maç inanılmaz bir atmosferde oynandı ve taraftarlarımız da bize inanılmaz destek verdi. Biz de onların desteğine çok iyi bir performans ile karşılık verdik. ve gerçekten iyi bir oyun çıkardık. Oyunun her bölününde doğru işler yaptık. Toplu oyunda topsuz oyunda, her şeyi doğru yaptık. Sonuç değişebilir. Bazen şans faktörü çok rol oynar. Bazen şans yanınızdadır, bazen değildir. Böyle bir oyun ortaya koyduğunuzda her zaman memnun kalırsınız. Takım halinde bu akşam çok iyi bir iş çıkardık. Böyle bir form yakalamış ve öz güveni yükselmiş bir takıma karşı gösterdik.

TRABZONSPOR'UN YETENEKLİ OYUNCULARINI ÇOK İYİ DURDURDUK

Cardozo'nun orta sahadan aldığı desteği kestiklerini belirten Bilic, Biz de bu akşam tam olarak bunu yaptık. Bunu yaptığınızda Trabzonsporlu savunma oyuncuları ona mecburen uzun top göndermesi gerekir ve onu izole etmeye başlarsınız. Biz de bu planı uyguladık. Bu maçla en çok öne çıkan bir yön yok. Çünkü herşeyi doğru yaptık. Orta sahadaki Trabzonspor'un yetenekli oyuncularını çok iyi durdurduk. Zaman tanımadık, alan vermedik. Kafalarını kaldırıp oyunun yönününü değiştirmeleri için onlara zaman vermedik. Top bizdeyken boş alanları çok iyi kat ettik. Bunu koruyabilir miyiz. Bunu korursak bireysel ve takım olarak ve herkes için önce takım gelirse, herkes bu fedekarlığı yaparsa başta ben olmak üzere önümüzde parlak bir yol var. Çoğunlukla bu sezon maçları bu şekilde oynuyoruz. Bu mantalite ile oynuyoruz. Bu bizi sadece bu gece mutlu etmedi. Bu sezonun genelinde bunu koruyoruz ve genişleterek devam ettiriyoruz dedi.

BENİM İÇİN HARİKA BİR HAFTA SONU OLDU

Galiyibetin doğum hediyesi olarak kabul edip etmeyeceği sorulan Bilic, Benim için harika bir hafta sonu oldu. Rüya gibiydi. Tabiki ikisini kıyaslamazsınız. Futbol benim için bireysel hayatımda çok önemli. Bu benim mesleğim, işim. Ama diğeri başbaşka bir şey, ömre bedel bir şey ifadelerini kullandı.

OYUNDA İSTEDİĞİMİZ RİTMİ YAKALAYAMADIK

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise oyunun başından itibaren istedikleri ritmi yakalayamadıklarını belirterek, İlerleyen dakikalarda da toparlayamadığımız bir maç oynadık. Ben ve oyuncular bunu beklemiyorduk. Bugünkü ilk yediğimiz gol bireysel bir hata, ikinci yediğimiz golden sonra oyunun ritmini toparlayacak zaman vardı. Fakat bir türlü bunu geriye döndüremedik. Üçüncü golde bunun bir benzeriydi. Beşiktaş'ın uyguladığı baskılardan çıkıp rahat bir oyun oynamak yerine bizde ona uyduk dedi.

HAKEM FAKTÖRÜ BİR TARAFTA DURMALI

Oyuna konsartre olunması gerektiğini ifade eden Yanal şöyle konuştu Bir takım şeyler var bunlar önemli. Oyunu müsabakayı rakiple yapıyoruz. Asla başka unsurları gözetmeden oynamak gerekiyor. Hakem faktörü bir tarafta durmalı ve oyuna konsantre olmalıyız. Ne olursa olsun verilen kararları yorumlamak ve bu kararların üzerine yorum yaparak oynamak bizi konsantrasyondan uzaklaştıracaktır. Oyun içerisinde bunu fazlasıyla yaşadık ki devre arasında bunu toparlamak için konuşsak da bunu toparlayamadık. Bu tür ritim bozukluklarını yaşamamalıyız. Çünkü bize bu pahalıya mal oluyor. Bir avantajımız vardı. Kazandığımız deplasmanda rakiplerimizden kazandığımız 3 puan vardı, bunu kaybettik. Artık rakiplerimizin kaybettiğini biz kazanmalıyız. Kazanarak gitmeliyiz. Bizim bugünkü maçı döndürme şansı hep vardı. Ama biz bu ritmi bir türlü yakalayamadığımızdan dolayı da oyuncularımza bunu paylaşıp bir daha böyle bir müsabaka oynamamanın yoluna bakacağız.

DEĞİŞİKLİK YAPMAK GÜÇTÜ

2-0 sonrası oyun dengelendiğinde neden oyuncu değişikliği ile ilgili bir hamle yapılıp yapılmadığı sorulan Yanal, Yabancı oyuncu çıkarmak için biliyorsunuz stoper çıkarmak gerekiyor. Biraz o konuda sıkıntı çekiyoruz. Çünkü savunma oyuncusu alıp hücum oyuncusu koymak içerde değişiklik yapmak oldukça güç. O yüzden tercih etmedik açıklamasını yaptı.

OYUNA DÖNMEK ZORUNDAYDIK

Yan hakemlerin oyun yönetimini nasıl değerlendirdiği sorulan Yanal şunları söyledi Oyunda hakem hata yapmış olabilir. Gerçekten goldür vermemiş olabilir. Ben kendimize dönük olarak eleştiriyorum. Biz oyunda bunlara bakmayıp oyuna dönmek zorundayız. Oyuna devam etmek ve oynamak zorundayız. Bu türlü bir mazereti oyuncularım ve ben kabul etmemeliyiz. Çünkü oyun oynayanız, oynayan tarafız. Evet orada bir hata vardır, hakem de o hatayı yapmıştır, ama biz oyuna dönmeliyiz. Biz oyuna dönemedik, orada takıldık kaldık. Biz oyuna dönmeliydik, birinci, ikinci, üçüncü golde ve oyunun içindeki devam ede gelen süreçte kararlara ve kurallara takılı kaldık. O kararlara takılı kalmamalıyız. Hakemin kötü veya iyi yönetimi ile ilgili asla bir şey söylemeyeceğim. Bizim verilen kararlara olan yorumumuzu oyunumuzu bırakarak, oyunumuzdaki kaliyetiyi yada yapmamız gerekenleri erteleyerek bir tepki gösteremeyiz. Böyle bir lüksümüz yok bizim.

BASKILARA DAYANAMADIK

Beşiktaş karşısında takımın yumuşak kalıp kalmadığına da cevap veren Yanal, Baskılara dayanamadık, dar ve geniş alanlardan çıkmakta zorlandık. Oyuncularımız bunu bir takım kararlara da bağladılar ki ben bu kararlara bağlanmaması gerektiğini düşünüyorum. Bunun yorumunu yaparken sahada mücadele ediyoruz. Bu şart ve koşullara göre de mücadele etmesini bilmeliyiz. Zor mu Evet belki bana katılmayan olabilir ama ben oradan da bunu çıkarmak gerektiğini düşünüyorum. Hakem bizim rakibimiz değil, bizim rakibimiz karşıda oynayan takım. Ona göre davranmalı ve ona göre oynamalıyız. Bunu da becermeyi başarmalıyız dedi.

HER TÜRLÜ TEPKİYE KARŞI KOYABİLECEK BİR TAKIM OLMALIYIZ

Beşiktaş'ı tebrik eden Ersun Yanal, Mustafa Pektemek'e de geçmiş olsun diliyorum. Acil şifalar diliyorum. Heralde burnu kırılmış. Trabzonspor'un önünde oynayacağı maçlardaki bu tutumunu bir daha devam ettirmeyeceğini düşünüyorum. Biz oyuncu grubu olarak da çalışanlar olarak da takımımızı her türlü tepkiye karşı koyabilecek bir takım haline getirmek zorundayız diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Slaven Bilic Ersun Yanal Trabzonspor Beşiktaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title