Haberler

Beşiktaş'tan Hakkari'ye Kardeşlik Köprüsü

Beşiktaş Belediyesi, pazartesi günü çok anlamlı bir etkinliğe imza atacak.

Beşiktaş Belediyesi, pazartesi günü çok anlamlı bir etkinliğe imza atacak. Siyasi parti temsilcileri ve Kardeş belediyemiz olan Hakkari'den de gelen heyetin de katılımıyla Beşiktaş'ta bulunan Barış Sokağı'na Kürtçe'de barış anlamına gelen "Aşiti" ismi de eklenecek. Sokağın adı bundan böyle barış-Aşiti sokağı olacak. Hakkari Belediyesi de, Hakkari'de bir sokağın ismini "Kardeş Beşiktaş Sokağı" olarak değiştirecek. Pazartesi günü Beşiktaş'ta her iki kardeş belediyenin heyeti Barış Sokağı'nda buluşarak "Barış-Aşiti" tabelasını asacak.

Beşiktaş Belediyesi'nin kardeş belediyesi olan Hakkari Belediyesi ile yapılan protokol neticesinde Beşiktaş'ın Barış Sokağı'na Kürtçe'de barış anlamına gelen Aşiti ismi de eklenecek. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, kardeş belediye kapsamında yapılan bu değişikliğe tam destek vererek, son zamanlarda yaşanan çatışma ortamından ve barışın yeniden filizlenmesi adına bu değişikliği yapacaklarını belirtti. Başkan Hazinedar, Türk-Kürt kardeşliğinin daima yaşaması adına ufak bir adım atmak istediklerini belirterek, "Beşiktaş'ta Barış Sokağı'nın yanına 'Aşiti' ismi de eklenecek aynı zamanda Hakkari'de bir sokağa 'Kardeş Beşiktaş Sokağı' adı verilecek" dedi.

Başkan Hazinedar, bu anlamlı değişikliği Pazartesi günü Hakkari Belediyesi'nden gelen heyet ile birlikte Barış Sokağı'na giderek "Barış-Aşiti" tabelasını hep birlikte asacak. Törene CHP, MHP, HDP'den temsilciler katılacak. Hakkari'den gelen heyet de bu mutluluğu paylaşacak - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beşiktaş Belediyesi Murat Hazinedar Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title