Haberler

Beşiktaş'ta Yaralanan Polisin Babası: Oğlumu Aradım İnleme Sesi Geldi

Güncelleme:

Beşiktaş saldırısında yaralanan 3 aylık polis Mehmet Akif Birkin'in babası, o gece yaşananları anlattı: Aradım oğlumu, uzun süre çaldı. Sonra telefon açıldı, bir inleme sesi geliyordu.

Beşiktaş'taki bombalı saldırıda yaralananların büyük bölümünün tedavi altına alındığı Şişli Etfal Hastanesi'nin önü, tedavi gören yakınlarından iyi haber bekleyen ailelerle doldu. Yaralı yakınlarının gözü kulağı doktorlardan gelecek iyi haberde. 27 yaşındaki Mert Olgaç saldırıdan yaralı kurtulanlar arasında. İstanbul ilk görev yeriydi. Olayı duyan aile, İzmir'den kalkıp İstanbul'a geldi. Baba Hulusi Olgaç, patlamayı duyar duymaz oğlunu aramış ama yanıt alamamış. Mert'in yaralandığını arkadaşlarından öğrendiklerini söyleyen baba Olgaç, iyi haber bekliyor.

ATANAMAYINCA POLİS OLDU

26 yaşındaki Mehmet Akif Birkin tarih bölümü mezunu. İstanbul, 3 aylık polis memurunun ilk görev yeriydi. Öğretmen olmayı bekliyordu, atanamayınca polis oldu. Anne ve baba saldırıyı duyunca Mehmet Akif'i aramış ancak ulaşamamışlar. Baba Arif Birkin, o geceyi ve sonrasını anlattı:

BABA: OĞLUMU ARADIM, BİR İNLEME SESİ GELİYORDU

"Whatsapp'ta aile grubumuz var. Orada konuşuyorduk, Beşiktaş'ta görevde olduğunu biliyorduk. Bomba patladığını duyduk, aradım oğlumu, uzun süre çaldı. Sonra telefon açıldı, bir inleme sesi geliyordu. Bağrışmalar vardı. 'Adın ne?' diye soruyorlardı. 'Mert' dedi oğlum. 'Hemen ameliyata alın' sesini duyunca olanları anladım. O an hissettiklerimi anlatabilmem mümkün değil. Daha sonra oğlumla görüştürdüler, bana o an yaşadıklarını anlattı. 'Bir gürültü oldu. Rüyadayım sandım, gözlerimi açtığımda etfrafımda arkadaşlarımın cansız bedenlerini gördüm ve yaşadıklarımızın gerçek olduğunu anladım' dedi."

"İLK ARADIKLARINDA 'ŞEHİT OLDU' DEDİLER, YÜREĞİMDEN PARÇA KOPTU"

23 yaşındaki Kahramanmaraşlı Serkan Baki'nin de ilk görev yeri İstanbul'du. Baba Hakkı Baki, "İlk aradıklarında 'Şehit oldu' dediler. Yüreğimden bir parça koptu gitti. Adli Tıp'ı aradık daha sonra burada bulduk çocuğumuzu. Sağlık durumuyla ilgili henüz net bir bilgimiz yok" dedi.

EN BÜYÜK İDEALİ POLİS OLMAKTI, TEMMUZDA DÜĞÜNÜ VARDI

22 yaşındaki Selman Güven de ağır yaralı olarak kurtuldu saldırıdan. O da Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyor. Parmaklarında, bacaklarında ve başında hasar var. Kuzeni Kadir Güven, annesi Ayşen ve baba Lokman Güven olayı duyunca hemen hastaneye geldi. Aile hastane önünde gelecek iyi bir haberi bekliyor. Lokman Güven, "Selman'ın en büyük ideali polis olmaktı. 2 ay önce nişanlandı. 2 yıllık polis memuruydu. Burası ilk görev yeri. Temmuzda düğünü vardı" diye konuştu. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kadir Güven İstanbul Beşiktaş Şişli Güncel Haberler

title