Haberler

Beşiktaş'ta Sakat Oyuncuların Durumu

BAD Beşiktaş Kulübü Futbol Takımı Sağlık Kurulu Başkanı Sarper Çetinkaya, omzundaki sakatlık sebebiyle uzun süredir sahalardan ayrı kalan Veli Kavlak'ın tetkiklerinin sürdüğünü ve bu kontrollerin ardından tedavisiyle ilgili yolu belirleyeceklerini söyledi.

Basın mensuplarına antrenman sırasında sakat oyuncularla ilgili bilgi veren Çetinkaya, özellikle Veli Kavlak konusunda geniş bir bilgilendirme yaptı.

Siyah-beyazlı futbolcunun kampa gelerek durumuyla ilgili teknik heyete ve kendilerine bilgi verdiğini belirten Sarper Çetinkaya, "Yapılan tedavi yöntemi ve tetkiklerle ilgili kampa gelip bilgi verdi. Halen rehabilitasyon tedavisi sürüyor. Birkaç tetkiki daha var. Viyana'ya döndü. Birkaç güne durumu netleşecektir" dedi.

Veli'nin durumuyla ilgili olarak şu an için kesin bir şeyin olmadığına dikkati çeken Çetinkaya, "Komplike tetkikler yapılacak. Biz de onu bekliyoruz. Viyana'da bir iki tetkik daha var. Onları bildirecek. O sonuçları bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sarper Çetinkaya, Veli'nin omuz bölgesinde yırtık olduğunu ve bunun için bir yıl önce ameliyat geçirdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

" Almanya'da bununla ilgili operasyon geçiriyor. Uygulanan yöntem ve tetkiklerden dolayı oyuncunun daha sonraki döneminde antrenman ve maç sırasında istemsiz kramplaşma oluyor. Bu kramplar Veli gibi orta sahada oynayan ve mücadeleci bir özelliğe sahip oyuncuda performansı engelliyor. Bu kramplara değişik tedavi yöntemleriyle çözüm bulunamadığı için sezon sonu itibarıyla yurt dışına gitmiş ve tetkiklerle tedavi olmuş. Başlanan tedavinin yarıda kesilmesini istemedik."

Yanlış tedavi uygulanıp uygulanmadığı sorusunu cevaplayan Çetinkaya, "Ameliyattan 5-6 ay sonra oluştu. Hiçbir ameliyatın garantisi yok. Sinir sıkışması tetkikleri yapılmış. Sorun tendonun kendisinde. Kas tendonu, mekanik yapısını etkilediği için antrenman veya egzersizler sırasında istemsiz kasılmalar oluyor. Kasılınca ağrı otomatikman ikili mücadelede performansı etkiliyor. Bu tarzda mücadeleci oyuncuları etkiler" diye konuştu.

"2 ile 3 ay arasını bulur"

Veli Kavlak'ın sahalara ne zaman döneceği yönünde soruyu cevaplayan Sarper Çetinkaya, "Bu 2 ile 3 ay arasını bulur. En kötü senaryo cerrahi tedaviler sonunda işin uzaması ama 6 ayı geçmez. Yapılacak tedavi seçenekleri çok fazla" ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı oyuncunun ameliyat olup olmayacağına, gerçekleştirilecek tetkikler sonunda karar verileceğine dikkati çeken Çetinkaya, oyuncuyu teste sokacaklarını ve birkaç gün içinde değerlendirmeyi yapacaklarını ifade etti.

Veli'nin futbol hayatının bitip bitmediği yönündeki soruya Sarper Çetinkaya, şu cevabı verdi:

"Futbol hayatı bitti diye bir şey söz konusu değil. O da biz de acele ediyoruz. Süreç uzadıkça onun ve bizim keyfimiz kaçıyor. Cerrahi veya başka tedavilerle sorun çözülür."

Tolgay Arslan ve Ömer Şişmanoğlu'nun durumu

Almanya'daki kampta dizinden sakatlanan Tolgay Arslan'ın durumuna değinen Sarper Çetinkaya, "Diz döndüğünde kıkırdak ve menisküs hasarı beraberinde oluyor. Bunlar olduğunda iyileşme süreci uzuyor. Tolgay'ınki izole çapraz bağı yırtığı. Kötünün iyisi. Pazartesi günü ameliyat olacak" diye konuştu.

Çetinkaya, sakatlığı sebebiyle bugünkü idmanda yer almayan Ömer Şişmanoğlu'nun ise yorgunluğa bağlı bacaklarında ağrı bulunduğunu ve dinlenme amaçlı çalışmada yer almadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Veli Kavlak Çetinkaya Almanya Viyana Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title