Haberler

Beşiktaş'ta Kongre ve Derbi Stresi Aynı Gün Yaşanacak

Ali DANAŞ - İSTANBUL / DHA Beşiktaş Kulübü hem derbi hem mali kongre stresini aynı gün yaşayacak.

Ali DANAŞ - İSTANBUL / DHA

Beşiktaş Kulübü hem derbi hem mali kongre stresini aynı gün yaşayacak.

Süper Lig'in son derbisinde Türk Telekom Arena'da Galatasaray'a konuk olacak siyah beyazlılar aynı gün 2015 yıl Olağan Mali ve İdari Genel Kurul'u da yapacak.

Son bir haftayı oldukça çalkantılı geçiren yönetim, teknik heyet ve futbolcular yoğun stres altında hazırlıklarını yaptı.

BEŞİKTAŞ 9 DERBİ SONRA GALATASARAY'I YENMEK İSTİYOR

Trabzonspor deplasmanı sonrası şampiyonluğun bir numaralı adayı olan fakat 8 gün içinde oynadığı üç maçta 7 puan kaybederek büyük bir deprem yaşayan siyah beyazlılar şampiyonluk bir yana 2.'liği bile mucizelere bırakmıştı.

Ligde geçen yıldan bu yana derbi galibiyeti göremeyen başta teknik direktör Slaven Biliç ve futbolcular Galatasaray maçına psikolojik anlamda darmadağın bir halde hazırlandılar.

Torku Konyaspor maçından sonraki üç günü Ümraniye'ye yeni bir antrenör gelmesi ihtimalini düşünerek geçiren futbolcuların, antrenmanlarda oldukça moralsiz oldukları ve derbiye büyük bir sessizlik içinde hazırlandıkları öğrenildi.

SLAVEN BİLİÇ: "TARAFTARA ÖZÜR BORCUMUZ VAR"

Kafası son derce karışık olan ve derbiye çıkıp çıkmayacağı bile üç gün önce belli olan Slaven Biliç ise bu maçta ekstra bir önlem ve taktik plan hazırlamaya pek fırsat bulamadı.

Taktikten ziyade takımın içinde bulunduğu moral çöküntüsü ile uğraşan Biliç kendisinin gönderilecek olmasını bile bir kenara koyup oyuncuları psikolojik olarak maça hazırlama derdine girdi.

Hırvat hoca oyuncuları ile yaptığı toplantılarda 'derbi kazanamayan takım' unvanına son vermeleri için gereken şeyin, inanç ve hırs olduğunu söyleyerek motivasyonu sağlamaya çalıştı. Siyah beyazlı taraftarlara, son 10 günde yaşattıkları çöküşle büyük bir özür borçları olduğunu belirten Slaven Biliç Galatasaray'ı yenerek tamamen olmasa bile bir nebze bu durumu düzeltebileceklerini anlatarak oyunculardan mutlak galibiyet istedi.

TAKIM KURGUSUNDA ÇOK BÜYÜK BİR DEĞİŞİKLİK YOK

Takım kadrosunda ve dizilişte herhangi bir değişiklik yapmayacak olan Biliç, Motta'nın sakatlığının düzelmemesinden dolayı Opare'ye sol bekte görev verecek. Ersan'ın iyileşmesi ile stoperleri Sivok-Ersan yapacak olan Hırvat hoca sağbekte yine serdar Kurtuluş'a şans verecek.

Orta saha da Atiba-Tolgay ikilisinin önünde Gökhan Töre-Sosa-Olcay üçlüsü forvette de Demba Ba ile sahaya çıkacak olan Slaven Biliç, Gökhan Töre'nin iyileşmemesi durumunda Cenk Tosun'a forma verecek ve 2'li forvete dönecek.

Yönetim hem derbi hem Mali kongre stresi içinde

Torku Konyaspor maçından sonra bir kaç gün Biliç'i gönderip göndermemeyi hatta Galatasaray maçına hocasız çıkmayı bile tartışan yönetim diğer yandan da yarın yapılacak mali kongreye hazırlanmaya çalıştı.

Son Divan Kurulu toplantısında 977 milyon lira olarak açıklanan borç ve bir haftada yaşanan kayıplarla şampiyonluk ve 2.'likten uzaklaşılması, başkan Fikret Orman ve yöneticileri kongre öncesi inanılmaz sıkıntıya soktu.

İlk etapta puan kayıplarının sorumlusu olarak Biliç'i hedefe koyan ve iki maç sonra göndereceğini (resmi olmasa da) ilan eden yönetim, yine de futbol takımının içinde olduğu durum ile ilgili üyelerin sert eleştirilerinden kurtulacak gibi görünmüyor.

Bunun yanında son bir hamle ile sermaye artırımına giderek yeni bir mali tablo ve ekonomik çıkış modeli hazırlayan yönetimin bu hamleleri de mali kongrede oldukça fazla tartışılacak.

Mali ve İdari Kongre yarın sabah saat 10: 00'da İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Torku Konyaspor Galatasaray İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title