Haberler

Beşiktaş'ta Fidan Dikimi

Güncelleme:

Çocukların doğa sevgisinin desteklenmesi amacıyla, DİMES, Tetra Pak ve Beşiktaş Belediyesi işbirliğinde düzenlenen etkinlikte, 90 öğrenci fidan dikimi gerçekleştirdi.

Ulus Meyve Bahçesinde gerçekleşen etkinlikte konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, çocukların ağaçları tanıması gerektiğini anlattı. Çocukluk anılarını anlatan Hazinedar, belediyenin geri dönüşüm ve yeşil alanların arttırılması çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Hazinedar, "Küçücük fidan dikerken, çok şey öğrenebiliriz. Aslında bu meyve bahçesi bir açık hava müzesi gibi değerlendirilebilinir. Çocuklar bizim için önemli olan geri dönüşüm. Siz birey olarak ailenizi ve çevrenizi geri dönüşüm konusunda uyarmalısınız. Elinizde ne varsa, çöpleri ayrıştırmak gerekir. Her şeyi de özenle tüketeceğiz. Çünkü emin olun, bu para harcamak gibi. Çünkü çevre bizim için paradan daha önemli. Hayatınızı doğa, çevre ve geri dönüşüme dikkat ederek geçirin."

"Sakal sorusu"

Hazinedar, etkinlikte vatandaşların "Neden sakalınızı uzatıyorsunuz?" sorusuna ilişkin şunları kaydetti:

"Sakalı yüzdeki çevre kirliliği olarak nitelendiririm. Ama beni de ne olur anlayın, sessiz bir çığlık bu. Bir şeylere isyan ediyorum ve protesto ediyorum. Bu protestoma lütfen saygı gösterin. Hayatımda 10-15 günden fazla tatilde sakal bırakmışlığım vardı. Ama bu başka bu bir protesto sizlerden de protestoma destek bekliyorum. Yaşadığım ve yaşatılanların bana değil benim temsil ettiğim Atatürkçü değerlere bir saldırı olduğunu bilmenizi isterim. Bunun da karşılığında böyle bir sessiz çığlık yaptım. Yıllarca Ergenekon, Balyoz ve casus davaları sürecinde onlara destek oldum. Onlarda hiçbir tanesi bana destek olmadı. O sessiz çığlıkları Beşiktaş'ta Meydan'da yaptık, coşkuyla. Levent Kırca, Tarık Akan'la. Hiçbir tanesi. Her hafta cezaevine gider, o Ergenekon tutuklularına, bir avukat, hukukçu ve bir yurttaş olarak gider ziyaret ederdim. O zaman Belediye Başkanı değildim. Bir tanesi telefon açıp, halimi hatırımı, sormadı, bana yapılanlar için bir 'geçmiş olsun' demedi. Hem dostlarıma hem de düşmanlarıma bir protestodur bu. Onu bilmenizi isterim."

DİMES Pazarlama Müdürü Duygu Süleymanoğlu da, "Bugün gerçekleştireceğimiz etkinliğin, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın doğa sevgisini, doğaya sahip çıkma duygularını güçlendireceğini umuyoruz. Çevrenin ve doğal kaynakların korunması, ortak önceliğimiz, ortak sorumluluğumuz. Burada sadece kamu ve yerel yönetimlerin, kurumsal yapıların değil, sivil toplumun ve her bir bireyin atabileceği önemli adımlar var. Bugün yaptığımız gibi birlikte atılan adımlar ise, çok daha fazla değer üretebiliyor." diye konuştu.

Süleymanoğlu, bugüne dek, yerel yönetimler ve ilgili kuruluşlarla iş birliği içerisinde yerine getirdikleri geri dönüşüm yükümlülükleriyle elde edilen tasarruf değerlerini hatırlattı. Süleymanoğlu,"36 dönüm orman, 315 ailenin bir yıllık su, 5 bin 753 ailenin bir yıllık elektrik tüketimi, 11 bin 798 aracın yakıt deposunu dolduracak yakıt gibi figürlerle ifade edebiliriz.
Açıkça ifade etmek isterim ki bu değerlere ulaşılmasında en büyük başarı payı tüketicilerimizindir." dedi.

Konuşmaların ardından Hazinedar, çocuklarla birlikte kiraz fidanı dikti.


Kaynak: AA / Güncel

Beşiktaş Belediyesi Murat Hazinedar Ulus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title