Haberler

Beşiktaş'ta Askeri Okullar İçin "Sessiz Çığlık" Eylemi

Haber - Kamera: Yüksel KOÇ / İstanbul DHA

Kapatılan askeri okulların yeniden açılması için başlatılan "Sessiz Çığlık" eyleminin üçüncüsü bu hafta yapıldı.

Beşiktaş Demokrasi Meydanı'nda yapılan eylemde kapatılan Hava Harp Okulu'ndan atılan son sınıf öğrencisi İlkay Şen bir konuşma yaptı. Şen konuşmasında, "Verilen bu karar çok büyük emekler sarf ederek askeri okulu kazanan ve yıllarca ülkesi için her şart ve koşulda kendi hayatını hiçe saymaya yemin etmiş 15 binden fazla askeri öğrencide bir yıkım etkisi yaratmıştır" dedi.

'15 BİN ÖĞRENCİNİN ÜZERİNDE MİLYONLARCA LİRALIK HALKIN EĞİTİM MASRAFI VARDIR'

Kendisinin Işıklar Askeri Lisesi mezunu, 669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Hava Harp Okulu'nun da son sınıf öğrencisi olduğunu hatırlatan İlkay Işık, "14 yaşında giymeye başladığım ve geçtiğimiz 8 sene zarfında şerefle taşıdığım üniformaya veda etmiş bulunmakta ve bugün bu platformda benimle aynı kaderi paylaşan silah arkadaşlarım adına konuşmaktayım. Bizlere yıllardır verilen bu eğitimlerde tek gayemiz ve hedefimiz ülkemize ve milletimize daha faydalı olmak, ileride bu ülkenin nice Mustafa Kemallere ihtiyacı olduğunu bilerek kendimizi ona göre yetiştirmek ve geliştirmekti. Bizler 15 binden fazla askeri öğrenci olarak bizlere verilen kısa ömrü bu gayeye atamış insanlar olmamıza rağmen geldiğimiz bu noktada hayallerimizden olmuş ve çok sevdiğimiz üniformamız da elimizden alınmıştır. Bununla birlikte bugün askeri okullarda 669 KHK kapsamında atılan 15 binden fazla askeri öğrencinin üzerinde halkın verileri ile sağlanmış olan milyonlarca liralık eğitim masrafı vardır" dedi.

Yalova Tatbiki Eğitim Kampı'nda bulunan 425 Hava Harp Okulu öğrencisinin 15 Temmuz günü tatbikat, terör, saldırı gibi gerekçelerle kandırılmak suretiyle otobüslere bindirilerek İstanbul'un farklı semtlerine götürülerek ateşe atıldığını söyleyen İlkay Işık, 422 Hava Harp Okulu öğrencisinin Silivri, 142 tane Hava Harbiyeli öğrencinin Sincan, 3 tane kadın Hava Harbiyeli öğrencinin de Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde bulunduğunu kaydetti.

Askeri liseler, harp okulları ve astsubay meslek yüksek okullarının yeniden açılmasını isteyen İlkay Işık, "Bununla birlikte 669 Sayılı KHK ile ilişiği kesilen bütün askeri öğrenciler güvenlik soruşturmasına tabi tutularak çok sevdikleri askeri okullarına ve görevlerinin başına dönsün. 131 gündür Sincan, Silivri ve Bakırköy cezaevlerinde tutulan 567 Hava Harp Okulu ve 47 kara astsubay meslek yüksek okulu öğrencisi devre arkadaşlarım ve kardeşlerim tutuksuz yargılansın" şeklinde konuştu.

KAPATILAN OKULLARIN AÇILMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Sessiz Çığlık eylemini düzenleyenler, kapatılan askeri okulların açılması için bir imza kampanyası başlattı.

Görüntü Dökümü

--------

-Üçüncüsü düzenlenen Sessiz Çığlık eyleminden genel ve detay görüntü

-Askeri okullar kapatılamaz

-Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganlarının atılması

-İlkay Şen'in konuşması

-Eylemin sonunda askeri okulların açılması için başlatılan imza kampanyasına imza atanların görüntüsü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş İstanbul Silivri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title