Haberler

Beşiktaş Sokak Lezzetleri Festivaline Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Beşiktaş Belediyesi'nce sokak sanatçıları eşliğinde düzenlenen 'Beşiktaş Sokak Lezzetleri Festivaline' vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Beşiktaş Belediyesi'nin ünlü şeflerin hünerlerini sergileyerek vatandaşları sokak lezzetlerini sunduğu Beşiktaş Sokak Lezzetleri Festivali Akatlar Sanatçılar Parkında başladı. 15-16 Ekim tarihleri arasında sokak çalgıcılarının müzikleri eşliğinde devam edecek olan etkinliğin ilk gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik kapsamında sokak lezzetlerini tatma fırsatı bulan vatandaşlar Sanatçılar Parkında bulunan yeşil alanda oturup seslendirilen sokak müzikleriyle doyasıya eğlendi. Etkinliğe katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın vatandaşları selamlayarak, yaşlı bir kadınla dans etmesi renkli görüntüler oluşturdu. Yeşil alanı ve güzel havayı değerlendiren vatandaşlar Başkan Hazinedar'a yapılan etkinlikten dolayı teşekkür ederek, başkanla bol bol fotoğraf çektirdi.

"Şehrin yaşayan yüzünü markalarla buluşturan güzel bir etkinlik yapıyoruz"

Sokak Lezzetleri Festivaline katılarak açıklamalarda bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Sokağın farklı lezzetlerini müzikle bir araya getiren bu etkinliği Akatlar Sanatçılar Parkında yapıyoruz. Bu festival kapsamında sadece yemek yok, yemeğin yanı sıra atölye çalışmaları da yapılıyor. Yapılan atölye çalışmasından ünlü şeflerimizle yemek kültürüne meraklı vatandaşlarımızı buluşturuyoruz. Kentin yaşayan yüzünü böyle etkinliklerle buluşturuyoruz. Kendin yaşayan yüzünü markalarla buluşturan kaliteli bir etkenlik olduğunu düşünüyorum. Bir festival konseptinde yapılan bu etkinlikte 7'den 70'e her yaşa hitap eden bir çalışma var. Bu etkinlikte sokak pilavları, midye dolmalar, kısır, işli köfte gibi bizim yerel yemeklerimizde bu festival de var" dedi.

"Sokak yemekleri kültürünü yaşatmaya ve büyütmeye devam ediyoruz"

Sokak yemekleri kültürünün yaşatılması için belediye olarak çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Hazinedar, "Sokakta sunulan yemeklerin görüntüsü, kokusu aç olmayanı bile cezbediyor. Bizim Türk kültürünün en önemli unsurlarından biri pazarlar, açık Pazar alanlarıdır. Ben bunları çok önemsiyorum. Bizler Beşiktaş'ta bunu yaşatmaya ve büyütmeye gayret ediyoruz" diye konuştu.

Sokak Lezzetler Festivali vatandaşlardan tam not aldı

Beşiktaş Belediyesi tarafından vatandaşların hafta sonunu iyi değerlendirmesi ve sokak lezzetlerini tatması için yapılan etkinlik vatandaşlardan tam not aldı. Etkinliğe katılan vatandaşların kimisi sokak lezzetlerini tatmak için sırada bekledi, kimisi ise sokak çalgıcıları müzikleri eşliğinde dans etti. Festivalden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Aykut Yavuz Yılmaz, "Bu festival sadece bizlere atılan bir mesajla başladı. Bu parkta yapılan etkinlikte çok mutluyuz. Festival çok güzel, sokak yemekleri, lezzetleri her şey burada var" şeklinde konuştu. Beşiktaş Belediyesinin yaptığı bütün etkinlikleri beğendiğini ifade eden Seher Mandalinci ise, "Beşiktaş Belediyesinin bütün etkinlikleri güzel takip ediyoruz. Bu etkinliğin açık havada olması çok daha eğlenceli olmasını sağlamış. Bu etkinlikte müzik var, yemek var, hava güzel etkinlikte başka ne olsun" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Belediyesi Murat Hazinedar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title