Haberler

Beşiktaş, Kupada Çeyrek Finale Yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda deplasmanda Spor Toto 2. Lig ekibi Bucaspor'u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, adını çeyrek finale yazdırdı.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda deplasmanda Spor Toto 2. Lig ekibi Bucaspor'u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, adını çeyrek finale yazdırdı.

Kupada C Grubu'nu 10 puan ve averajla ikinci sırada bitirerek son 16 turunda mücadele hakkı kazanan siyah-beyazlı takım, 5 galibiyet ve 1 yenilgi sonunda 15 puan toplayarak D Grubu'nu lider tamamlayan Bucaspor ile eşleştiği maçta sonuca ikinci yarıda gitti.

İlk yarısı 0-0 biten mücadelede Beşiktaş, ikinci 45 dakikada etkili oldu. 60. dakikada Gökhan Töre'nin hazırladığı pozisyonda Onur Yılmaz'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen siyah-beyazlılar, 73. dakikada Oğuzhan Özyakup'un penaltıdan attığı golle 2-0 galip geldi.

İki yenilginin ardından kazandı

Beşiktaş, kupada üst üste aldığı iki yenilginin ardından Bucaspor'u yenerek çeyrek finale yükseldi.

C Grubu'ndaki son iki maçında deplasmanda Kardemir Karabükspor'a 2-0 ve sahasında Sivas Belediyespor'a 4-3 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, Bucaspor'u geçerek hem kupada yoluna devam etti hem de son maçlardaki yenilgileri unutturdu.

Oğuzhan'dan kupada ilk gol

Maçın 73. dakikasında penaltı atışından takımını 2-0 öne geçiren Oğuzhan Özyakup, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'ndaki ilk gol sevincini yaşadı.

Ligde Gaziantepspor, Kasımpaşa, Bursaspor, Medicana Sivasspor ve Torku Konyaspor maçlarında olmak üzere toplam 5 kez rakip fileleri havalandıran siyah-beyazlı oyuncu, kupadaki ilk golünü ise Bucaspor karşısında kaydetti.

Sahaya meşale atıldı

Bucasporlu taraftarların sahaya attığı meşaleler nedeniyle karşılaşma iki kez durdu.

Kale arkasında bulunan ev sahibi takım taraftarları, 35 ve 42. dakikalarda olmak üzere iki kez sahaya yanıcı madde attı. Mücadele bu nedenle 4 dakika kadar durdu. Yabancı maddelerin temizlenmesinin ardından maç kaldığı yerden devam etti.

Yeni transferler oynamadı

Beşiktaş'ın yeni transferleri kaleci Denys Boyko ve Alexis Delgado, maç kadrosunda yer aldı.

Yedekler arasında bulunan her iki oyuncuya teknik direktör Şenol Güneş, maçta şans vermedi.

Tolga Zengin'den kurtarışlar

Siyah-beyazlı takımın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin, maçta kurtarışlarıyla dikkati çekti.

Denys Boyko'nun transferiyle kalede rekabetin artacağı Beşiktaş'ta tecrübeli file bekçisi, rakip oyuncuların vuruşlarındaki güzel kurtarışlarıyla göz doldurdu. Maçın ikinci yarısında takım arkadaşı Sosa ile ceza alanı içinde çarpışan ve kısa süreli sakatlık yaşayan Tolga, tedavisinin ardından müsabakaya devam etti.

Rövanşı aldı

Beşiktaş, Bucaspor'u eleyerek, 2013-2014'teki yenilginin rövanşını da aldı.

İki takım 2013-2014 sezonunda Türkiye Kupası 4. turunda karşı karşıya gelmiş, İzmir Atatürk Stadı'ndaki mücadelede siyah-beyazlı ekibe 2-1 üstünlük sağlayan Bucaspor, rakibini kupa dışına itmişti.

Bu arada Beşiktaşlı taraftarlar, Bucaspor karşısında takımlarını yalnız bırakmadı. Kendilerine ayrılan tribünleri dolduran siyah-beyazlılar, karşılaşma boyunca takımlarına destek verdi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, maç öncesi, yöneticiler Yalçın Kaya Yılmaz ve Hüseyin Mican ile dernek başkanları Bornova Kartal Yuvası'nı ziyaret etti. Mağazayı gezerek ürünleri inceleyen Orman, taraftarlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Fikret Orman daha sonra Ege İş Adamları Derneği tarafından yaptırılan ve geçen yıl açılışı yapılan kulübün onursal başkanı merhum Süleyman Seba'nın heykelini ziyaret etti.

Kaynak: AA / Spor

Oğuzhan Özyakup Türkiye Kupası Fikret Orman Bucaspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title