Haberler

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman Açıklaması

Güncelleme:

Sınırı 8 olmak kaydıyla her türlü düzenleme üzerinde tartışabiliriz" "İlhan (Cavcav) ağabey bizim büyüğümüz ve çok sevdiğimiz başkanımızdır.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, tüm planlarını Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından uygulanan yabancı oyuncu kuralına göre yaptıklarını ve gelecek sezon üst sınır 8 olmak kaydıyla her türlü düzenlemeyi tartışabileceklerini söyledi.

Siyah-beyazlı kulübün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen organizasyonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan başkan Orman, Kulüpler Birliği Vakfı ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın yabancı oyuncu kontenjanı hakkında 17 kulübün uzlaşma sağladığı yönündeki açıklamalarını değerlendirdi. Fikret Orman, bütün planlarını TFF'nin aldığı karara göre yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bütün hazırlığımızı gelecek sezon uygulanacak 5+0+3'e göre yaptık. Mevcut yönetmeliğe göre oynarız, bunu da destekliyoruz fakat dışarıda 3 oyuncunun bulunmasındansa kulübede durmasını daha mantıklı buluyoruz. İlhan (Cavcav) ağabey bizim büyüğümüz ve çok da sevdiğimiz bir başkanımızdır. Kendisiyle bu sabah konuştum. Bazı konulara kırılmış. Kendisine de 'biz oyun bozan olmak istemeyiz' dedim. Sınırı 8 olmak kaydıyla da her türlü düzenleme üzerinde de tartışabileceğimizi belirttim. İlhan ağabeyin üzülmesini kesinlikle istemeyiz. Beşiktaş uyumlu bir kulüptür ama maç başlayınca kurallar değişmez. Sekizin üzerindeki bütün uygulamaların karşısındayız."

Kulüp olarak son iki senedir, milli olmuş yerli oyunculara yatırım yaptıklarını vurgulayan başkan Orman, "5+0+3 kuralı geçerli sayılacak diye bu yönde bir hazırlığımız var. Rakiplerimiz ise bu kural değişecekmiş gibi birçok kontrat yaptılar. Bu kontratları yapmasını biz de biliyoruz ama yapmadık, sebebi de bu kuralların uygulanmak için konmuş olmasıdır. Biz aynı şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.

Almeida ve Fernandes ile ilgili soruların kendisini bıktırdığını esprili bir dille ifade eden Fikret Orman, sözlerine şöyle devam etti:

"Beşiktaş'ın şu anki tek konsantrasyonu Eskişehirspor maçıdır. Dost kulübümüz ve dost başkanımız gelecek ve biz de onları en iyi şekilde ağırlayacağız. Tabii ki kazanmak için sahaya çıkacağız. Eminim ki onların da kendilerine göre bir hesapları vardır. Sahadaki oyuncuların performanslarının sonucu belirleyeceği bir maç olmasını diliyoruz. Tüm oyuncularımız Beşiktaş'ta profesyonel olarak forma giymektedir. Beklentimiz, aldıkları paranın hakkını vermelidirler."

"30 Ağustos stadımızı bitirme tarihimizdir"

Orman, Vodafone Arena'nın açılışı için belirlediklari ağustos hedefini tekrar ederek, şu ifadeleri kullandı.

"30 Ağustos bizim stadımızı bitirme tarihimizdir, bunu her seferinde söylüyorum. Burası çok teknolojik bir stat. Bu aydan itibaren yaklaşık 500-600 çalışana, nisan ayından itibaren ise bin 500 çalışana çıkacağız. İnşaat sahasında konteyner koyacak, insanları barındıracak, yemek verecek yerimiz yok. Her şeyi bir planlama çerçevesinde yapmaya çalışıyoruz. Biz kendi hedefimizde devam ediyoruz, amacımız bellidir. Sarkacağını çok tahmin etmiyorum. Sarksa bile bu çok uzun süreli olmaz. Beşiktaş, inşallah yeni sezona, şampiyon kadrosuyla, şampiyon olarak başlayacağı bir statta girer."

Bazı taraftarların stat inşaatında çalışma istediğini dile getirdiğinin hatırlatılması üzerine siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Ülkemizde iş güvenliği yasaları var. Her şeyden önce kazalara karşı çalışanların sigortalı olması lazım. Bunlar çok güzel temenniler. Böyle bir durum iş güvenliği sebebiyle mümkün değil. Zaten eskisi gibi harç karılmıyor artık, teknoloji ilerledi. Sağolsunlar, varolsunlar. Orada bedenen çalışmaktansa gelip yeni stadımızdan koltuk ve kombine alsınlar. Kombine satışlarına mayıs sonu başlayacağız. Bize bu yönde destek olmalarını daha fazla tercih ederiz" diyerek sözlerini tamamladı.

"Fernandes'in kalması konusunda sıcak değiliz"

Basın mensuplarına yaptığı toplu açıklamanın ardından Lig TV'ye özel demeç veren başkan Fikret Orman, siyah-beyazlı takımın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes'in takımda kalmasına sıcak bakmadığını dile getirdi.

İlk başta Portekizli oyuncunun siyah-beyazlı kulüpte kalmasını istediklerini ancak sonrasında ilişkilerin koptuğunu belirten Orman, "Fernandes ile ilgili Almeida'yla aynı şeyleri düşünmüyorum. Manuel'i ilk başta çok istiyorduk ama koptu. Kopmaması lazımdı. İnşallah aldığı paranın karşılığını verir ve sahada kaldığı sürece Beşiktaş'a faydalı olur. Beşiktaş camiasının başkanı olarak ve yönetim kurulu adına konuşmam gerekirse Fernandes'in kalması konusunda çok sıcak değiliz" şeklinde konuştu.

Almeida'yı kadroda tutma arzusunda olduklarını belirten Orman, golcü oyuncunun da Beşiktaş forması giymeye devam etmek istediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Spor

Manuel Fernandes İlhan Cavcav Fikret Orman Spor Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: 18 Nisan Perşembe Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 18 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title