Haberler

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Albayrak Açıklaması

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, geçen hafta sonu gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısında, kulübe üyelik başvurularıyla ilgili yaptığı açıklamalarının çarpıtıldığını söyledi.

Metin Albayrak, BJK TV'de katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, "Tüzüğümüz diyor ki 'kulüp kesinlikle siyasetle uğraşmaz'. Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığım açıklama çarpıtıldı. Geçen sene Galatasaray ile oynadığımız olaylı bir maç vardı. Olaya karışan kişilerin listesi kulübümüze geldi ve bazılarının üyelik başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Bu kişilerin üyelik başvurularını dondurduk. Gezi olaylarına karışan kişilerden de kulübümüze üyelik başvurusu yapanlar oldu. Onların da başvurularını tüzüğümüzün gereğini yerine getirerek dondurduk. Bunun aksini yapsak suç işlemiş oluruz. Keyfi bir uygulama yapılmıyor, tüzüğü uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş tüzüğünde üye olma şartlarının belli olduğunu belirten Albayrak, şöyle devam etti:

"Tüzüğümüzde üye olma şartları bellidir. Üye olmak isteyen Beşiktaşlı, tüzüğün belirlediği şartları yerine getirmesi halinde üye olabilir. Bir üye, bir dönem boyuncu 10 kişiden fazlasına referans olamaz. Dernekler Masası tarafından denetleniyoruz. Başvuruları kabul etmeyi engelleyen faktörlerden biri aday üye referansındaki sınırlamaya uyulmaması. Yeni tüzükten sona üyelik başvuruları bir takvime bağlandı. Ne kadar içinde Beşiktaş aşkı olanları kulübe alırsak Beşiktaş için o kadar iyi olur. O anlamda ince eleyip sık dokuyoruz. Hiçbir gruba bağlı olmayan münferit Beşiktaşlıların başımızın üstünde yeri var."

Albayrak, amaçlarının Beşiktaş'ı daha çağdaş ve demokratik bir tüzüğe taşımak olduğunu ifade ederek, "Görevimizi aşkla yapıyoruz. Beşiktaşımıza hizmet etmek en büyük onur ve şereftir bizim için. Allah bize Beşiktaş'ta yönetici olmayı nasip etti, bu nedenle çok mutluyum. Beşiktaş'ın anayasasını yapıyoruz. Amacımız; Beşiktaş'ı daha çağdaş ve demokratik bir tüzüğe taşımak. Herkesi olayın içine çekmeye çalışıyoruz. Geleceğe bırakacağımız bir tüzük olacak. Uzun ömürlü bir tüzük olsun istiyoruz. Ortaya çıkacak taslak genel kurula sunulacak ve onların onayıyla daha çağdaş bir tüzüğe kavuşma niyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

Ürkmezgil: "Ekim ayı sonu itibariyle 700 başvuru bulunuyor"

Albayrak ile programa katılan Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil ise eski dönemlerde başka takım taraftarlarının, yaşı küçük insanların kulübe üye yapıldıklarını söyledi.

Bu işlerle ilgili sağlıklı bir düzenleme yapma gerekliliği duyduklarını anlatan Ürkmezgil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Metin Albayrak ile yaptığımız devir-teslim nedeniyle iş yoğunluğumuz artmıştı. Bu nedenle üyelik başvuruları birikmişti. Üyelik başvurularını eylül ayının ortalarından itibaren Sicil Kurulu'na sevk etmeye başladık. Bugüne kadar kurula 469 tane dosya gönderdik. 39 kişinin üyelik başvurusu eksik belge nedeniyle beklemeye alındı. 149 başvuru da benim makamımda beklemektedir. 2 bin 500 üyelik başvurusu bekliyor gibi haberler yapılıyor. Bu haberler makamımıza hakaret. Ekim sonu itibarıyla toplam 700 başvuru bulunuyor. Bundan sonra üyelik başvurusu yapanlarla görüşeceğiz ve onları tanımaya çalışacağız."

Ürkmezgil, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın politize olmamak adına haksız eleştirilere cevap vermediğini ifade ederek, "Bu haksız eleştiriler maalesef kendi içimizden yapılıyor. Bu da bizi daha çok üzüyor. Herşeyimizi Beşiktaşımıza verdiğimizi ve şeffaf bir şekilde çalıştığımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Beşiktaş'ta yönetici olmak ve hizmette bulunmak bana ayrı bir enerji veriyor" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Ahmet Ürkmezgil Metin Albayrak Galatasaray Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title