Haberler

Beşiktaş'ın Yeni Stadında Yükseklik Sorunu

Güncelleme:

Vodafone Arena'da bu defa 40 santim yükseklik yüzünden, inşaat süresinin uzayacağı konuşuluyor.

Yapımına başlandığı günden bu yana (2 Haziran 2013) türlü aksilikler yaşanması ve inşaatın son aşamaya gelinmesine rağmen Beşiktaş'ın yeni mabedi Vodafone Arena'da yeni uzamaların söz konusu olması yine keyif kaçırıyor.

40 SANTİM YÜKSEKLİK SORUN OLDU

Başkan Fikret Orman'ın neredeyse bir yatak koyup yatmadığı Vodafone Arena'da bu kez de semerlerin 40 santim yüksekliği yüzünden, yeniden montaj yapılması uzama sebebi olarak gösteriliyor. 40 santim nedeniyle semerlerin yeniden imal edildiği ve sınırı aşmayacak şekilde düzenlendiği ortaya çıktı.

ZAMAN KAYBI

Edinilen bilgiye göre 6 kedi yolunda toplam 84 adet semer görünüyor. Semerler kaynak yapılarak takılıyor. Bu da vinçlerin Ocak sonuna kadar zeminde kalacağı anlamına geliyor ki, inşaatın uzama nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. Bu gecikme semerlerin yeniden imalatını gerektirdiği için 40 cm yükseklik Beşiktaş'a bayağı zaman kaybettirmiş durumda.

MÜKEMMEL BİR MALZEME KULLANILMIŞ

*İç kısımlarda kullanılan malzemenin yüksek standartlarda olduğu vurgulanıyor. Vodafone Arena'da her şey 1.sınıf olarak yapılıyor. Tuvaletler ve lavabolar gerçekten tek kelimeyle harika.

*Giriş kısımlarında turnikelerin konulacağı yerlerde imalatlar hızlı bir şekilde devam ediyor...

*Aydınlatma armatürleri stada getirildi. Armatürlerin yeni hesaplarla örtüşmemesi bir sorun olarak gösteriliyor ama büyük problem olmadığı da ifade ediliyor.

*Aydınlatma hesabı 3-4 gün içerisinde bitirileceği kaydedildi.

*Bir diğer zorluk da kamera ve canlı yayın için yeterli görüş sağlanamaması. Stadın aydınlatmasının 3500 Lüx'lük olmadığından yeniden hesaplanacağını gösteriyor.

*Stadın içerisinde fotoğraf çekmek yasak. Özellikle ölümlü kaza sonrası çok sıkı denetleme olduğu gelen haberler arasında.

*Koltuk montajı kar yağışından dolayı yapılamıyor. Ancak Şubat sonu bitirilmesi öngörülüyor.

VE SEVİNDİRİCİ HABERLER

*Bu kadar sıkıntı ve aksiliklerin yanında, Beşiktaş Müzesi'nin açılması için Başkan Fikret Orman'ın talimat verdiği bir başka olumlu gelişme.

*Bir diğer sürpriz ise, Vodafone Arena, Kartal Yuvası Şubat ayında açılması.

*Stadın seyirci girişlerinde korkulukların büyük bölümü bitmiş gözüküyor. Şubat sonu seyirci girişleri tamamen sonlanacağı ifade ediliyor.

SOYUNMA ODALARINDAKI KOT FARKI

*Futbolcuların soyunma odaları vs gibi yerlerde tavan alçak kaldığından yeniden kot verildiği ortaya çıktı. (2.30 yükseklik kötüymüş).(Boyko-Gomez gibi uzun boylu oyuncuların sıkıntı çekeceğinden, yeniden gözden geçiriliyor)

5 METRE GERİ ÇEKİLDİ

Gezi Olayları'nda Beşiktaş'lıların ön plana çıkması sonrası inşaatta 5 metrelik bir geri çekilme (onaylamama) yapıldığı bir başka olumsuz gelişmeydi.

Vodafone Arena'nın planları 50-55 bin kişilik olarak ilk etapta gerçekleştirilmişti. Şu anda seyirci kapasitesi 41-43 bine inmiş durumda. Nedeni 5 metre yükseğe çıkamamak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Fikret Orman Beşiktaş Kartal Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (15)

Boldpilot41:

Stad bitsin yada bitmesin Seve seve Şampiyonuz bu sene.....

8
2
yanıtYanıtla
BJK BJK BJK:

STAD BİTSEDE BİTMESEDE KARA KARTAL VARMI BAŞKA

8
1
yanıtYanıtla
Çağdaş:

Bu projede görev yapan mimar ve mühendisleri boğazın serin sularına gömmek gerek ! . .

4
3
yanıtYanıtla
RTERDOGAN TESEKKUR BORCLUSUNUZ EY BJK:

// MARDİN KIZILTEPELİ A. R. İNGİLİZ SÖMÜRÜCÜLER MI5 AJANLARI ESPIYONAJLARI ALMAN BND AJANLARI ICIMIZDEKI ISBIRLIKÇI AJANLAR CHPDHKPC VE BDPKK İŞBİRLİĞİDİR. SKY PICOT 1916 T. C. TOPRAGINI SINIRLAMAK PARCALAMAK AMACI 27 TEMMUZ LOZAN VE MONTRO GIBIDIR. INGILIZ EMPERYALIST VE SOMURUCULERIN FRANSIZ VE RUS ALMANLARLA SALDIRMASININ NEDENİ BUDUR T. C. ISTIKRASIZLASTIRMA ISIDLE INANC SARMA KARA PROPAGANDA ILE EY KURT KARDEŞLERİM AKILLI UYANIK OLALIM TEFRIKA FITNE FESATA MAHAL VERMEYIN . SURIYE ARAPLARA M. . .

0
7
yanıtYanıtla
DİK DURMAK BAŞKA BİŞEY:

AGA SEN NE AYAKSIN HER HABERİN ALTINA ÖRGÜT AĞZI İLE AYNI YORUMU YAZIYON. DEMEK Kİ VİCTORİA SECRET HABERİNİN ALTINADA BU YORUMU YAZARSIN. SENİ TROLCÜK SENİ. SEN ÖNCE PKK DENEN TERÖR ÖRGÜTÜ 3 YILDAN BERİ PALAZLANIRKEN ONA GÖZ YUMAN AK PARTİYE BİŞEYLER SÖLE. YADA YÜCE TÜRK MİLLETİNİ SURİYE BATAĞINA SÜRÜKLEYEN AK PARTİYE LAF SÖLE. AMA SEN AK TROLSÜN O AYRI HİKAYE

yanıt0
yanıt0
uğur:

hangi çagda yaşyosun sponsor olmasa para vermese mitat paşa mezardan gelip mi yapcak stadı

1
4
yanıtYanıtla
???Mobil-IOS:

Bu sezonda bitmeyecek!!! Bizler ahmak değiliz!!!

0
5
yanıtYanıtla
ALTAN:

HİÇ ALÇAK YAPAN YOK. KAZARA HERKES YÜKSEK YAPIYOR.

4
1
yanıtYanıtla
Kartal:

Millete böyle büyük beşikler yapın ki hep uyusunlar. Milyonları kimseye faydası olmayan bu stadlara yatırın. Boş işlerle ugraşmaya devam

1
3
yanıtYanıtla
türkoğlu:

Beşiktaş yapılan bu hazımzızlığı anlayamıyorum 40Cm sorun oluyor ne saçma

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title