Haberler

    Beşiktaş, Fırat Aydınus'u İstemiyor

    Fenerbahçe'ye 1-0 yenilerek bu sezon üçüncü derbi maçından mağlubiyetle ayrılan Beşiktaş kendi içinde değerlendirmesini yapıyor.

    İki sezonda toplam 7 derbiden galibiyet çıkaramayan siyah beyazlılar dün akşam oynanan Fenerbahçe maçında son dakikada mağlup olunmasının birinci sorumlusu olarak Fırat Aydınus'u belirledi.

    ''Emenike'nin pozisyonunda üç tane sarı kart var Fırat Aydınus seyrediyor''


    Özellikle Emenike'nin tribünlerden tepki gördüğü anlarda yaptığı hareketlerin futbol oyun kuralları kitabındaki karşılığının sarı kart olması gerektiğini belirten yöneticiler ayrıntılı bir rapor hazırlanması için hukuk kurulunu harekete geçirdi.

    Emenike'nin aynı dakikalarda hem formasını çıkarıp hakemden izinsiz sahayı terkettiğini ve arkadaşları ve yedek kulübesinin çabaları ile yine hakemden izinsiz sahaya geri döndüğünü hatırlatan yöneticiler Fırat Aydınus'un gözleri önünde cereyan eden bu olayları sadece seyretmesini vahim bir durum olarak görüyor.

    Siyah beyazlı yöneticiler futbol oyun kurallarına göre forma çıkartmanın ,sahayı izinsiz terketmenin ve yine sahaya izinsiz dönmenin tek tek ayrı eylemler olduğu için birden fazla sarı kart gerektiren pozisyonlar olduğu konusunda hem fikirler.

    ''Fırat Aydınus'un gazabına uğradık''


    Beşiktaş yönetimi ilk yarıda oynanan Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında da kendilerine çok kolay bir şekilde kırmızı kart veren hakemlerin söz konusu takım Fenerbahçe ve Galatasaray olunca kafalarını çevirip görmedim, duymadım bahanelerine sığındığının altını özellikle çiziyorlar.

    Geçtiğimiz sezon Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Galatasaray maçında Melo'ya dakikalarca tahammül eden Aydınus'un maçın tatil edilmesine yol açan olaylara sebebiyet verdiğini ifade eden yöneticiler Fenerbahçe maçında da yine Fırat Aydınus'un gazabına kurban gittiklerini açıkça ifade ediyorlar.

    Hukuk kurlu ayrıntılı rapor hazırlayacak


    Kendilerinin çok kolay bir şekilde 10 kişi kalıp rakiplerine kart vermemek için uğraşan hakemlerle derbi kazanmalarının zor olduğunu belirten yöneticiler ilk etapta Fırat Aydınus'un bir daha maçlarına verilmemesi için federasyona resmi başvuru yapacaklar.

    Hukuk kurulundan Fenerbahçe maçı ve Fırat Aydınus ile ilgili olarak ayrıntılı bir rapor hazırlamasını isteyen yönetim bu rapor doğrultusunda kural hatası seçeneği dahil her türlü değerlendirmeyi Futbol Federasyonu ile paylaşarak gerekenin yapılmasını isteyecek.

    Milliyet

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Fırat Aydınus Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title