Haberler

Beşiktaş - Fenerbahçe Maçının Ardından...

Güncelleme:

Beşiktaş - Fenerbahçe Maçının Ardından...

Spor Toto Süper Ligi'nin 22. hafta karşılaşmasında Beşiktaş sahasında Fenerbahçe'ye 4-2 mağlup oldu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Fenerbahçe'nin maça iyi başladığını belirterek, "1-0'ı buldular. Sonra 1-1'i yakaladık. İkinci yarıya golle başladık. Almeida'nın pozisyonu sonrası maç 3-1 olabilirdi. Futbolcularımız maçı kazanabileceklerini düşündüler. Ancak sevimsiz bir pozisyonda kırmızı kart gördük ve penaltının ardından oyun eşitlendi. Sonra da

goller yedik ve mağlup olduk. Bizim bugün galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Çok şey yaptık, çalıştık ama sonuçta bu bir derbi maçıydı ve kaybettik" dedi.

Ferrari'nin Lugano'ya dirsek atarak kırmızı kartla oyun dışında kalmasıyla ilgili olarak ise Alman teknik adam, "Tam olarak göremediğim için yorum yapamıyorum. Lugano'nun orada olduğunu söylüyorsunuz, eğer Lugano varsa orada çok ciddi bir provokasyon vardır" dedi.

Beşiktaş teknik direktörü çok zor bir hafta geçirdiklerini vurgulayarak,

"Ligin sonuna daha çok var. İlk yapmamız gereken takımı moral olarak ayağı kaldırmak. Çok uzaklara bakmadan takımı ayağa kaldırmak ve sonra ileriye bakmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Dinamo Kiev maçı sonrası taraftara söylediği sözler nedeniyle eleştiri alan Bernd Schuster, bu sözleri hatırlatılması üzerine, "Benim hakkımda olumsuz haber yapmak isteyenler yapabilir. Türkçe bilmiyorum. Eğer tepki gösterilecekse bana gösterilsin, bu beni ilgilendirmez ama futbolculara tepki göstermesinler. Bana tepki gösterebilirler. Bunu ilk kez yaşamıyorum. Ben futbolculara tepki gösterilmesin diye açıklama yaptım" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise, son haftalarda olduğu gibi yüksek bir tempoyla maça başladıklarını belirterek, "Üst üste ciddi pozisyonlar yakalayıp öne geçtik. Öne geçtikten sonra farkı artırma şansını yakalayamadık. Hakemin özellikle Beşiktaşlı Ekrem'i oyundan ihraç edebileceği anlar vardı. Aynı Ekrem ilk yarının sonlarında skoru eşitledi. Eşitlikten sonra ikinci yarı tekrar aynı tempoyla başlamayı istiyorduk ama tam tersi oldu. Beşiktaş yüksek tempoyla başlayıp öne geçti. Kabus gibiydi bizim için. Bizim adımıza dönüm noktası, Almeida'nın pozisyonunda Volkan'ın kurtardığı toptu. Penaltı ve kırmızı kart ve sonra tamamen bizim kontrolümüzde geçen bir maç oldu. Çok zor geçen bir maçı, sonu itibariyle çok kolay şekilde kazandık. Böyle bir maçtan, çok güçlü bir rakipten 3 puanla dönmek şampiyonluk yolundaki umutlarımızı, düşüncelerimizi artırdı" şeklinde konuştu.

Maçta 3 gol atan Alex ile ilgili bir soru üzerine Aykut Kocaman, "Yapacağım en önemli şey onu kutlamak. Gol ya da gol pası çok önemli tabii ama esas önemli olan takıma ne kadar ruhunuzu verdiğinizdir. Alex de bu konuda şikayet edeceğim bir konumda değil. Bütün oyuncularım için aynı düşüncelere sahibim" diye konuştu.

Fenerbahçe teknik direktörü, "Sizi ne zaman gülerken göreceğiz" şeklindeki soruya ise, "Bu sorulara nasıl yanıt verilir bilemiyorum. Maçlar devam ediyor. Sezonun sonunu bir şekilde görmek ve o an mutluluk yaşamak önemli. Açıkçası sadece bu tip sorular değil, bu tip yorumlar da biraz saçmalık. Çünkü gülüp gülmemeyle bunun alakası olduğunu tahmin etmiyorum. İş yapıyoruz. Herkes kendi tarzına göre yapıyor. Benim tarzım da böyle" dedi.

Attığı 3 golle galibiyette başrolü oynayan Alex de Souza ise oyuna etkili başladıklarını ve öne geçtiklerini kaydederek, "Kontrol bizdeydi. Ancak bir pozisyon hatasından yediğimiz golle durum 1-1 oldu. Morallerin bozulmasıyla birlikte düşüşe geçtik. Ancak tekrar ayağa kalktık.

Rakibin önemli pozisyonunda Volkan'ın güzel kurtarışı da bizim için farklı oldu. Maça etkili bir şekilde başlayıp, sonra düşüşe

geçenlerin, tekrar ayağa kalkması tebrik edilecek bir durumdur" diye konuştu.

16 gole ulaşmasının takım içerisindeki herkesin özverisinden kaynaklandığını ifade eden yıldız futbolcu "Şu an 16 golüm varsa takımım sayesinde. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Bizim yaptığımız da bu. Volkan da bugün üzerine düşeni en iyi şekilde yapıp önemli pozisyonu kurtardı. Yeri geldiğinde ben, yeri geldiğinde başkası çıkacak. Bir kısım belki ön plana çıkacaktır, ama önemli olan takım mücadelesi" ifadelerini kullandı.

Sarı lacivertli futbolcu Lig TV'ye yaptığı açıklamada ise Fenerbahçe ile sözleşme yenilemesinin kendisini olumlu şekilde

etkilediğini vurguladı.

Yaptığı kritik kurtarışla oyunun kopmasına izin vermeyen kaleci Volkan Demirel ise, koydukları 5 maçlık hedefi başarıyla tamamladıklarının altını çizerek, "Her maça final gözüyle bakıyoruz. Tek hedef için uğraşıyoruz. Geriye düşsek bile maçı bırakmıyoruz. Herkes bir yumruk oldu. Bu yumruk sezon sonunda hedefini bulaca" dedi.

Başarılı kaleci, Almeida'nın pozisyonunda da üzerine düşeni yaptığını belirterek, "Süratli bir şekilde geliyordu. Geldiği anda çıkış yapsaydım vurabilirdi. Bekledim. Almeida topa baktı, sonra bana baktı, ben de hamlemi yaptım. Burada ben de kendimi tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title