Haberler

Beşiktaş Belediyesi'nin KKTC Temasları

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40. yıldönümü nedeniyle KKTC’de bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve beraberindeki heyet KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ve KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu tarafından kabul edildi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıldönümü nedeniyle KKTC'de bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve beraberindeki heyet KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ve KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu tarafından kabul edildi. Heyette Beşiktaş Belediyesi Meclis üyelerinin yanı sıra, muhtarlar ve muharip gaziler de yer aldı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabullerinde yaptığı konuşmada heyet olarak Kıbrıs Türklerinin Rum tarafı ve Yunanistan'la yaşadığı sıkıntılı sürecin atlatılmasında dönüm noktası olan 20 Temmuz'da Adada olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Hazinedar ayrıca kardeş şehir Güzelyurt ve Girne Belediye Başkanlarının kendilerini otelde ziyaret ettiğini de kaydetti.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da sandıktan yeni çıkan belediye yönetimi ve muhtarları kutlayarak, 20 Temmuz'un Kıbrıs Türkleri için en önemli bayramlardan olduğunu söyledi. 20 Temmuz Barış Harekatı'nın yapılmamış olması halinde Kıbrıslı Türkleri toplu mezarların beklediğinin, EOKA B'nin ve Yunan cuntasının planlarında yer aldığını anlatan Eroğlu, Kıbrıs'taki çatışmalar sırasında birçok Rum'un da Yunanlılar tarafından öldürüldüğünü söyledi. Eroğlu, Barış Harekatının hem Kıbrıslı Rumlar ve Yunanistan'a barış hem de Kıbrıslı Türklere özgürlük getirdiğini vurgulayarak, Kıbrıslı Türklerin kendi egemenliği ve TSK güvencesinde bir devlet kurduğunu bir demokrasiye, parlamenter sisteme sahip olduğunu söyledi. Kabulde Hazinedar Eroğlu'na Necdet Sakaoğlu'nun "Güle Güle Çocuklar: Atatürk'ün Beşiktaş Günleri" isimli kitabını da takdim etti.

MECLİS BAŞKANI SİBER VE BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU HAZİNEDAR VE HEYETİNİ KABUL ETTİ

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve beraberindeki heyet daha sonra sırasıyla Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Meclis Başkanı Sibel Siber tarafından kabul edildi. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu konuk heyeti kabulünde, iki ülke arasındaki her düzeydeki ilişkilerin gelişmesinden her iki halkın da mutlu olacağını kaydetti. Yorgancıoğlu, belediyecilik deneyimlerini ve bilgi birikimlerini paylaşmalarının buradaki belediyelerin daha iyi hizmet verebilmesi için şans yaratabileceğini söyledi.

Meclis Başkanı Sibel Siber ise İstanbul'un her geçen gün güzelleştiğini ve geliştiğini belirterek bunda belediyecilik hizmetlerinin çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Siber, belediyelerin toplumun yaşam kalitesini artıran yaşam kalitesini pozitif etki yapan en önemli müessese olduğunu belirtti. Tecrübelerin buradaki belediyeler için çok önemli olduğunu kaydeden Siber, desteğin görüş alışverişlerinin önemine dikkat çekti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar yıllardır Güzelyurt Belediyesi ile kardeş şehir olduklarını belirterek hem Portakal Festivali'ne, hem de Barış Harekatı'nın yıldönümünde etkinliklerine yeni seçilmiş bir Belediye Başkanı olarak katılacaklarını söyledi. Yavruvatan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin her bireyi için özel bir yeri olduğunu belirten Hazinedar, bunu daha anlamlı hale getirmek üzere bu ziyareti organize ettiklerini söyledi. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Murat Hazinedar Derviş Eroğlu Sibel Siber Kıbrıs Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title