Haberler

Beşiktaş Belediyesi'nden 'Yeşil Enerji'ye Yeşil Işık

Beşiktaş Belediyesi ve Karbon Emisyonu Düşürme ve Kontrol Derneği, 2016 yılı genel değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.

Beşiktaş Belediyesi ve Karbon Emisyonu Düşürme ve Kontrol Derneği, 2016 yılı genel değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. 'Yeşil enerji'nin büyük öneme sahip olduğunu belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Yeşil Enerji için mevzuatı aşabiliriz. Sonuçta kamu menfaati söz konusu" dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın kuruculuğunu üstlendiği Karbon Emisyonu Düşürme ve Kontrol Derneği, Beşiktaş Belediyesi ve Yabancı Sermayeli Enerji Yatırımcıları Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği toplantıda 2016 yılı genel verileri değerlendirilirken, 2017 yılına dair projeler ve çalışmalar konuşuldu. Toplantıda yeşil enerji ve yenilenebilir enerji konusunda yatırım ve projeler gündeme gelirken Başkan Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi'nin de öncü olmak adına güneş enerjisi panellerini belediye binasına yerleştirebileceklerini belirtti.

"Yeşil enerji için mevzuatı aşabiliriz"

Yeşil enerji için elden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Beşiktaş'ta bunun gerçekleşmesi durumunda karlılık sağlanırsa, buradaki karlılık yüksek bir ticari gelir de değil. En azından projenin belli süreçlerde karşılığını almış olması demek. Ayrıca bunun da finansman modelleri ile ilgili çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Kredi ve finansman ayaklarını da doğru çözersek eğer, işte o zaman Beşiktaş Belediyesi binasına değil şu anda önüme gelen ruhsatların tamamına uygulanması gerçekleşecek. Çünkü güneş paneli uygulaması belli bir şey gerektirmiyor. Ben de bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Gerekirse mevzuatta olmamasına rağmen bizim 'yeşil enerji' derdimiz için mevzuatı da aşabiliriz. Sonuçta kamu menfaati söz konusu" ifadelerini kullandı.

"Türkiye hala çok cazip bir market"

Türkiye'nin yaşanan olumsuzluklara rağmen cazip bir yatırım merkezi olduğuna dikkat çeken Yabancı Sermayeli Enerji Yatırımcıları Derneği Başkanı Mario Diel ise, "Derneğin asıl amacı Türkiye'ye yatırımların artmasını sağlamak. Türkiye'deki problemlere rağmen Türkiye halen çok cazip bir market olmayı sürdürüyor. Yatırımların giderek artmasını diliyoruz ve biz de buradan yabancı yatırımcılara destek olmak istiyoruz. Türkiye yenilenebilir enerji konusunda oldukça cazip destekler sunuyor devlet. Bu sayede yabancı yatırımcılar gelmeye devam edecektir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title