Haberler

Beşiktaş Belediyesi Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümünü Coşkuyla Kutladı

- Beşiktaş Belediyesi Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümünü coşkuyla kutladı

İSTANBUL - Beşiktaş Belediyesi tarafından Fulya Sanat Merkezi'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü vatandaşlarla birlikte kutlandı.

Düzenlenen anma programında Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şube Müdürü Önder Çelik, İskender Paydaş, Atiye, Özgün, birçok sanatçı ve vatandaş katıldı. Çanakkale Zaferi için İskender Paydaş ve Zamansız Şarkılar Senfoni Orkestrası, hazırladıkları konserle vatandaşlara müzik dinletisi

sundu. Konsere Atiye, Özgün ve birçok sanatçıda eşlik ederek Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümünü Beşiktaşlılarla kutladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şube Müdürü Önder Çelik, "Çanakkale Savaşı, Türk askerinin gerektiğinde yurdunun ve ulusunun bağımsızlığı ve özgürlüğü için canını seve seve verebileceğinin en büyük kanıtıdır. Çanakkale Savaşı, bir ulusu yok etme planının maalesef bir aşamasıydı. Ancak Mustafa Kemal askerlerine, 'Ben size hücum etmeyi değil, ölmeyi emrediyorum' diyerek kendisi de ön saflarda savaştı. Kazanılan zaferle bir ulus yok olmaktan kurtuluyordu. Bu bakımdan Çanakkale Savaşı, tarihimizin en önemli savaşlarından biridir" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar yaptığı konuşmada, "Hem Mustafa Kemal'in Osmanlı ile güçlü tanışması hem de milli mücadelede neler yapabileceğimizin en önemli işaret fişekleri Çanakkale Zaferi'ndedir. Çanakkale Zaferi, bu günümüze dair çok güçlü mesajlar içeriyor. Bir milli duruşu, bir milli savunmayı yokluklar içinde verirken, çeyrek milyon şehidi verdi. Kabataş Lisesi'nde okuyan 15-16 yaşındaki çocuklar, içlerinde üstelik Hristiyan ve Yahudi gençlerinde bulunduğu 57. alayın o gencecik körpe askerleri Çanakkale'de şehit olmuştur. Annesi ve kız kardeşiyle 1912'de Beşiktaş'a yerleşen Mustafa Kemal'in de semtidir Beşiktaş. Beşiktaş bu açıdan çok önemli bir simgedir" şeklinde konuştu.

Türk insanlarının Çanakkale'de 250 bin şehit vermesine değinen Başkan Hazinedar, "Çanakkale'nin bizim için bugüne dair verdiği en güçlü mesajı, bir millet çeyrek milyon şehit vererek, orada savaşmaya değil ölmeye giderek aslında tüm dünyaya ne kadar büyük bir ulus olduğumuzu kanıtlamıştır. Bir milletin iradesini ve milli savunmayı kıramayanlar hemen birkaç sene sonra 1 kişiyi alt ederek Mondros Mütakere'sini imzalatarak bir ülkeyi bizim için kutsal olan başta İstanbul olmak üzere bir ülkeyi Anadolu'yu teslim etmişlerdir" dedi.

Konuşmaların ardından sahneyi devralan İskender Paydaş ve Zamansız Şarkılar Senfoni Orkestrası, yeni müzik tınılarına uyarladıkları Çanakkale türkülerini salonu dolduran Beşiktaşlılara sundu.

(EY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beşiktaş Belediyesi Çanakkale Zaferi Murat Hazinedar İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
title