Haberler

Beşiktaş: 0 Rizespor: 1 / Maç Özeti Ve Golü (18 Aralık BJK Ç.Rize)

Güncelleme:

Beşiktaş Rizespor (0-1) maç özeti. Çaykur Rizespor Beşiktaş maçının geniş özet görüntüleri ve BJK Rize maçında atılan tek golü izlemek için ilgili bağlantıları haberimizde bulabilirsiniz. Son haftaların formda ekibi Beşiktaş, Rize'de aldığı mağlubiyetle karizmasını çizdirdi. Maçın özeti ve golünü izleyebileceğiniz ilgili video bağlantısı ve maçın tüm detayları..

BEŞİKTAŞ 0 RİZESPOR 1 MAÇ ÖZETİ

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu mücadelesinde Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u konuk etti. Konuk ekip maçtan 1-0'lık zaferle ayrılırken, galibiyeti getiren golü LuaLua penaltıdan kaydetti.Sakatlıkları nedeniyle birçok ismin forma giyemediği maçta Slaven Bilic, Ümit Karaal, Atınç Nukan ve Furkan Yaman gibi genç isimlere şans verdi.

FARKI PENALTI BELİRLEDİ

Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın hakimiyetinde geçerken, hücumdaki eksikler siyah beyazlıların net fırsatlar yaratma şansını engelledi. Çaykur Rizespor ise hızlı hücumlarla şansını denedi.Maçın ilk gol girişimi 11. dakikada konuk ekipten geldi. Beşiktaş köşe atışı sonrasında az adamla yakalandı ve Çaykur Rizespor kontratağa çıktı. Fakat kaleciyle karşı karşıya kalan Liban Abdi topa kötü vurdu ve golü yapamadı. 16. dakikada Olcay'ın pasında ceza sahası solunda topla buluşan Furkan rakibine sırtını yaslayıp ortasını yaptı, Kerim'den önce Koray araya girerek topu uzaklaştırdı. 18'de Serdar Kurtuluş topu sağ kanatta kontrol ettikten sonra soluna çekti ve müthiş bir şut gönderdi, top üst direkten oyun alanına geri döndü.26'da Çaykur Rizespor, LuaLua ile hızlı hücuma çıkarken top sol kanada açıldı. Burada kontrolü sağlayan Ali Adnan, topu sağına aldıktan sonra uzak direğe şutunu yolladı, top farklı şekilde auta çıktı. 29. dakikada Atiba'nın kaptığı top sonrasında rakibini üçe iki yakalayan Beşiktaş'ta Olcay sağdan topu ceza sahasına çevirirken, Kerim Frei topu kaleye yollamak için hazırlandığı anda Koray yatarak müdahale ile mutlak bir şansı önledi.Dakikalar 44'ü gösterirken Çaykur Rizespor penaltı atışıyla golü buldu. LuaLua'nın ceza sahası sağ çaprazında Tolga'nın müdahalesiyle yerde kaldığına kanaat getiren hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen LuaLua topu sağ köşeye attı, Tolga uzanmasına rağmen çıkaramadı ve konuk ekip 1-0 öne geçti.İlk yarı konuk ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

BEŞİKTAŞ YÜKLENDİ AMA...

İkinci yarıyla birlikte siyah beyazlı hücumdaki çabalarına ağırlık verirken, Çaykur Rizespor kapalı bir savunma anlayışıyla skoru korumaya çalıştı.53. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Oğuzhan'ın sağ kanattan ceza sahasına doldurduğu topta Atınç altıpas içinde topa yükseldi fakat topu üstten auta attı. 57'de Sosa'yla başlayan hızlı hücumda Olcay topu Oğuzhan'a verdi, Oğuzhan soldan yüklenen Kerim'i gördü, genç yıldız topu sağına çektikten sonra şutunu yolladı fakat top üstten auta gitti.62. dakikada soldan kullanılan köşe atışı sonrasında ceza sahası dışına çıkan topa Sosa müthiş vurdu, kaleci son anda topu çeldi. 70'de Olcay'ın ceza sahası içerisinde düşürülmesinin ardından Beşiktaşlılar penaltı bekledi fakat hakem oralı olmadı.80. dakikada gelişen Rize hücumunda LuaLua'nın ortasında ceza sahasında yaşanan tehlikede Serdar müdahale ederek rakibi önledi. 85. dakikada Oğuzhan'ın soldan kullandığı köşe atışında Pedro Franco'nun kafa vuruşu kalecinin ellerinden sekerek direğe çarptı ve oyun alanına geri döndü.Kalan bölümlerde de üstünlüğünü koruyan Çaykur Rizespor karşılaşmadan 1-0'lık galibiyetle ayrılarak Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda liderliğe yükseldi ve rakibine ilk yenilgisini tattırdı.Bu skorla Beşiktaş'ın tüm kulvarlardaki 9 maçlık yenilmezlik serisi de son bulmuş oldu.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Türkiye Kupası Kerim Frei Beşiktaş Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title