Haberler

Besicinin Yüzü Gülmedi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hayvan pazarından genel detaylar- Kurbanlıklardan görüntü- Satış yapan bir besiciden detay- 17 bin liraya satılan kurbanlık- Kurbanlığın sahibi ile röportaj- Detay görüntüler- Hancı Besici ve Sütçüler Odası Başkanı Sebahattin Bingöl ile röportaj- Pazarlık yapanlardab detay- Besicilerden Mehmet Kılıçalp ile röportaj Erzurumlu besicinin yüzü gülmedi- Erzurum'daki kurban pazarında besicileri, arife günü olmasına rağmen istedikleri satışı yapamayınca kurbanlıklarının elinde kalacağı endişesi sardı- Hancı Besici ve Sütçüler Odası Başkanı Bingöl: - "Kurbanlık sayısı bu yıl Erzurum'da çok fazla, elde kalacak gibi görünüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hayvan pazarından genel detaylar- Kurbanlıklardan görüntü- Satış yapan bir besiciden detay- 17 bin liraya satılan kurbanlık- Kurbanlığın sahibi ile röportaj- Detay görüntüler- Hancı Besici ve Sütçüler Odası Başkanı Sebahattin Bingöl ile röportaj- Pazarlık yapanlardab detay- Besicilerden Mehmet Kılıçalp ile röportaj Erzurumlu besicinin yüzü gülmedi- Erzurum'daki kurban pazarında besicileri, arife günü olmasına rağmen istedikleri satışı yapamayınca kurbanlıklarının elinde kalacağı endişesi sardı- Hancı Besici ve Sütçüler Odası Başkanı Bingöl: - "Kurbanlık sayısı bu yıl Erzurum'da çok fazla, elde kalacak gibi görünüyor. Batı illerine hayvan sevkıyatı da azaldı" Bölgenin önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Erzurum'da, besiciler arife günü olmasına rağmen yeterince satış yapamadıkları için hayvanlarının ellerinde kalmasından endişe ediyor. Kurban Bayramı öncesi Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük canlı hayvan pazarı olan Erzurum'da, besiciler yetiştirdiği hayvanları en iyi fiyata satabilmek, alıcılar ise daha ucuza alabilmek için çaba gösterdi. Çevre il ve ilçelerden getirilen küçükbaş hayvanların 500 ile bin 200 lira, büyükbaş hayvanların ise 2 bin 500 ile 17 bin lira arasında satıldığı pazarda, besiciler pazardaki hayvan sayısının fazla olması ve alıcıların fiyatları yüksek bulması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.-"Kurbanlıklar elde kaldı"Hancı Besici ve Sütçüler Odası Başkanı Sebahattin Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramın üçüncü gününe kadar pazarda kurbanlık satışının süreceğini belirtti.Kurbanlık hayvan sayısının önceki yıllara kıyasla fazla olduğunu anlatan Bingöl, şunları kaydetti: "Her yıl buradan Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer batı illerine 30-40 kamyon kurbanlık hayvan yüklenip gönderiliyordu. Bu yıl birkaç araba gidiyor. Her yıl çok sayıda hayvan gönderiyorduk. Bu yıl kurbanlık sayısı Erzurum'da çok fazla. Kurbanlıklar elde kalacak gibi görünüyor. Pazarda çok fazla bir satışta olmadı."Besicilerden Mehmet Kılıçalp de maliyetler nedeniyle bu yıl piyasanın bu yıl çok yüksek olduğunu, bu nedenle de istedikleri kadar satış yapamadıklarını ve kurbanlıklarının elinde kaldığını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Sütçüler Erzurum Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title