Haberler

Besiciler Tavan Fiyat Uygulamasından Memnun

HALİL FİDAN - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in kırmızı et sektörü temsilcileriyle aldıkları karar gereği etin tavan fiyatını 23,3 lira olarak açıklaması, hayvancılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'daki besicileri memnun etti.

Yaklaşık 2 milyon küçükbaş hayvanın bulunduğu ilde besiciler, söz konusu uygulamanın "fırsatçılığı" önleme noktasında gerekli olduğunu belirterek, haksız kazancın da bu sayede önlenebileceğini düşünüyor.

Besicilerden Mehmet Boğatimur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvancılığın çok zahmetli bir iş olduğunu ifade ederek, üreticilerin çoğu zaman hak ettiğini alamadığını belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu işle ilgilenmesinin umut verici olduğunu vurgulayan Boğatimur, "Biz onca zorluklarla üretip, hayvanın kilosunu 10-12 liradan satıyoruz, bir bakıyoruz ki kasaplarda bu fiyat 50 liraya kadar çıkıyor. Şimdiye kadar hem üretici hem de tüketici zarar etti. Kazanan ise aradaki fırsatçılar oldu. Bu anlamda ilgililerin bu işe el atması gerekiyordu. İnşallah bundan sonra hem besici hem de vatandaş mutlu olur" dedi.

"Fiyat uçurumu ortadan kalkmış olacak"

Besicilerden Hamza Kaya da hayvancılıkta en büyük sıkıntılardan birinin fiyat belirsizliği olduğunu ifade ederek, bu sorunun ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Kırmızı etteki tavan fiyat uygulamasının fırsatçıların işine gelmeyeceğine işaret eden Kaya, "İlkbaharda üreticiler, kuzuları satarlar ancak belli bir fiyat olmamasından dolayı alıcı ne isterse o oluyor. Fiyatlar belli olunca biz de neyi ne kadara satacağımızı öngörmüş olacağız. Tavan fiyat uygulaması sayesinde üretici ile tüketici arasındaki fiyat uçurumu ortadan kalkmış olacak. Umarım hayvancılıkla ilgili sorunlar ortadan kalkar çünkü biz hak ettiğimizi alamıyoruz" diye konuştu.

"Artık fırsatçılar düşünsün"

Halil Çiftçili ise hayvan ithalatı yerine böyle bir uygulama yapılmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek, çalışmanın hem besici hem de tüketiciyi tatmin ettiğini dile getirdi.

İthal hayvan konusunu duymak istemediklerini ifade eden Çiftçili, şunları kaydetti:

"Bizim amacımız üzüm yemek ama birileri çıkıp fırsattan istifade, sanki üreticiler çok kazanıyor gibi bir durum ortaya çıkarıyor. Aslında böyle değil. Bizim 10 liraya sattığımız ürün evlere 50 liraya giriyor. Bu konuda bir sıkıntı vardı. Umarım yapılan çalışmayla bu çözülür. Şimdi mutabakata varıldı. Bakanlığın bizzat bu konuyla ilgilenmesi güzel bir şey. Artık fırsatçılar düşünsün. Biz zaten alın terimizle kazanıyoruz. Ayrıca konunun bu şekilde çözülmesi bizim açımızdan çok iyi oldu. Aksi takdirde hayvan ithalatı yapılsaydı bu durum üreticinin aleyhine bir durum olacaktı."

Mahsun Yıldız da etteki tavan fiyat uygulamasının gerekli bir çalışma olduğunu belirterek, hayvancılığın daha fazla desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Faruk Çelik Hamza Kaya Şanlıurfa Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title