Haberler

BESD-BİR Yönetim Kurulu'ndan Ekonomi Bakanı'na Tebrik Ziyareti

Güncelleme:

Görüşmede gündem; ihracatın artırılması ve yeni pazarlar için destek oldu.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Dr. Sait KOCA, Başkan Yardımcısı Süleyman ÖZTÜRK, Sayman Üye İpek ÜSTÜNDAĞ, Yönetim Kurulu Üyeleri K. Nezih GENCER, Mehmet KESKİNOĞLU ve Genel Sekreter Prof. Dr. Ahmet ERGÜN'den oluşan heyet, 65.Hükümet'in Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKÇİ ile bir araya geldi. Besd-Bir Başkanı Dr. Sait Koca Sayın Bakan'a yeni görevinde başarılar dileyerek söze başladı ve beyaz et sektörün gündemindeki sorun ve konuları anlatıp sektörün mutlak ihracat yapması gereğini vurguladı.

Beyaz et ihracatının 2015 yılında gerek ton bazında ve gerekse dolar karşılığı olarak ciddi düşüşler yaşandığını ve bu durumun 2016 yılında da azalarak sürdüğüne dikkat çeken BESD-BİR Başkanı Dr. Koca; "Sektörümüzün, dünya pazarlarındaki rekabette güçlü olabilmesi için ihracat desteğinin artırılmasını bekliyoruz. Geçmişte dolar/ton bazında verilen ihracat desteğinin TL/tona dönüştürülmesi ile birlikte azaldı, bunun tekrar yükseltilmesine ihtiyacımız var. Yeni dış pazarlar oluşturulmasının önemi ve gereği her geçen gün artmaktadır. Özellikle Suudi Arabistan pazarlarında yer alabilmemiz için sektörümüz üç yıllık bir ihracat desteğine ihtiyaç duymaktayız. Dünya standartlarında üretimi gerçekleştirilen piliç etinin ihracatının yeni pazarları olarak AB ve bununla irtibatlı olarak Japonya öncelikli hedefimiz ve bu pazarlara girebilmek için Hükümet'ten destek bekliyoruz. Türkiye beyaz et sektörü Türkiye'nin gururu olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Görüşme sonrasında mevcut sorunlar ve çözüm önerileri içeren bir rapor da Dr. Sait Koca tarafından Sayın Bakana sunuldu. Son derece samimi ve yapıcı bir ortamda gerçekleştirilen görüşmede Dr. Sait Koca, beyaz etle ilgili kamuoyunda yaratılan bilgi kirliliğinden şikâyet ederek, Türkiye'de sektörün dünyadaki pek çok ülkeden ileride olduğunu vurguladı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise piliç etini severek yediğini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sait Koca Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title