Haberler

Berlusconi Yeni Partisini Bugün Açıklayacak

İtalya?da Merkez Sağ Yelpazedeki Partileri Bünyesinde Toplayan Özgürlük Evi İttifakı'nın Lideri ve Forza İtalya Partisi'nin (Fip) Genel Başkanı Silvio Berlusconi'nin Yeni Bir Parti Kuracağına İlişkin Açıklaması Karşısında Müttefikler Temkinli Bir Yaklaşım Sergilemeleriyle Dikkati Çekti.

İtalya?da merkez sağ yelpazedeki partileri bünyesinde toplayan Özgürlük Evi İttifakı'nın lideri ve Forza İtalya Partisi'nin (FİP) Genel Başkanı Silvio Berlusconi'nin yeni bir parti kuracağına ilişkin açıklaması karşısında müttefikler temkinli bir yaklaşım sergilemeleriyle dikkati çekti.

Berlusconi, Özgürlükçü İtalyan Halkı Partisi (ÖİHP) adını taşıyacak olan yeni partiye ilişkin ayrıntıları bugün bir basın toplantısıyla açıklayacağını duyurdu.

Ancak Berlusconi'nin ÖİHP adıyla yeni bir parti kuracağına ilişkin açıklaması, ÖİF bünyesindeki Ulusal İttifak Partisi (UİP), Kuzey Birliği Partisi (KBP), Hristiyan Demokratlar ve Merkez Demokratlar Birliği (HDMDB) yetkilileri tarafından kuşkuyla karşılandı.

ÖİP Genel Başkanı Gianfranco Fini, Berlusconi?nin merkez sağın liderliği görevini iyi bir şekilde yürütemediği imasında bulunarak, ''Yeni yıla kadar politikalarımız için yeni bir temel oluşturabilirsek ne ala! Aksi taktirde herkes kendi yoluna devam eder'' dedi.

Merkez soldaki partilerin liderleri ise konuya ilişkin beyanatlarında, Berlusconi?nin yeni hamlesini, yenilginin dolaylı biçimde de olsa itirafı biçiminde yorumlamayı yeğlediler.

Berlusconi'ye yegane açık ve net destek, Forza İtalya Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Özgürlük Dernekleri Başkanı Michela Vittoria Brambilla'dan geldi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title