Haberler

Berlıner Zeıtung; Güven Kaybedildi

Almanya'nın başkenti Berlin'de yayınlanan Berliner Zeitung, 8'i Türk, 1'i Yunan, 1'i kadın polis 10 kişinin ölümünden sorumlu tutulan terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı örgütünün tutuklu üyesi Beate Zschaepe'nin ifade verip vermeyeceğinin...

Almanya'nın başkenti Berlin'de yayınlanan Berliner Zeitung, 8'i Türk, 1'i Yunan, 1'i kadın polis 10 kişinin ölümünden sorumlu tutulan terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı örgütünün tutuklu üyesi Beate Zschaepe'nin ifade verip vermeyeceğinin tartışıldığını asıl önemli olanın devlete duyulan güvenin büyük ölçüde kaybedilmesi olduğunu yazdı.

Gazete, Almanya'yı sarsan cinayette yargı sürecinin giderek yaklaştığını asıl ele alınması gereken konunun vatandaşın devlete ve kurumlarına duyması gereken ve duymak istediği güvenin, büyük ölçüde kaybedilmesi olduğunu vurguladı. Gazete, "Şimdi sıra bu güvenin yeniden tesis edilmesinde" derken, bunun ancak yalanlara son verilmesi ve temiz bir sayfa açılması halinde mümkün olabileceğine dikkat çekti. Berliner Zeitung bu nedenle Beate Zschaepe konusu ile yakından ilgilendiklerini ifade ederken, "Gerçeği söyleyeceğine inandığımızdan değil, yapacağı açıklamalar sonrasında yetkililerin kendilerini nihayet konuşmak zorunda hissetmelerini umut ediyoruz" diye devam etti. Gazete, "Artık canavarca suçlar işlemek için ille de canavar olunması gerekmediğini, arkadaş canlısı, hayvanları ve büyükannelerini seven insanların da katil olabileceklerini biliyoruz. Zschaepe'nin ev yaşamı ya da müzik zevkiyle ilgili hikayeler bizi hiç de ilgilendirmiyor" diye ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title