Haberler

    Berlin Mültecilerini Ağırlıyor

    Almanya'nın başkenti Berlin'e akın eden 35 bin mülteci kayıt merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

    Almanya'nın başkenti Berlin'e akın eden 35 bin mülteci kayıt merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

    Mülteciler, bölgesel yönetim tarafından Lageso'da kayıt altına alınıyor. Kayıt işlemi için sırası gelmeyenler geçici olarak otellere yerleştiriliyor. Berlin Belediye Başkanı Michael Müller, sağlık müdürlüğünün önündeki kuyrukları kısaltabilmek için seyyar kayıt büroları kurduklarını ve mevzuatın mülteci sayısındaki artışla başa çıkılmasına yetmediğini belirtti.

    Zor durumda olan mültecilere yardım etmek için burada olduğunu belirten Belinli öğretmen " Çocuklarla ilgileniyorum, çünkü öğretmenim. Bu alanda onlara daha faydalı olacağımı düşünüyorum. Ailelerle görüşüyoruz ve anne babalara buradaki imkanları anlatıyoruz. Annelerle görüşüyoruz, bazıları bize çocuklarını bırakıyor ve güvende olduklarını biliyorlar" dedi.

    Sivil toplum örgütleri ve belediye, mültecilere her gün yiyecek ve sudan, sabundan çocuk bezine kadar malzeme dağıtarak yardımcı olmaya çalışıyor.

    Dernekler

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 28 Ağustos 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Michael Müller Almanya Berlin Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title