Haberler

Berlin Fuarı'nda Van Tanıtılacak

Van, 8-12 Mart tarihleri arasında Almanya’da düzenlenecek olan uluslar arası ‘ITB Berlin Fuarı’nda tanıtılacak.

Van, 8-12 Mart tarihleri arasında Almanya'da düzenlenecek olan uluslar arası 'ITB Berlin Fuarı'nda tanıtılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van'ın tüm dünyada daha iyi tanıtılması amacıyla valilik öncülüğünde çalışmalar yapıldığını belirterek, ITB Berlin Fuarı'na katılmanın da bu çalışmanın bir ürünü olduğunu söyledi. Dünyanın en büyük fuarlarından olan Berlin Fuarı'nda; hemen hemen tüm ülkelerin kendilerini tanıtmak amacıyla yer almaya çalıştıklarını ifade eden Aktuğ, Van'ın da artık uluslar arası platformlarda tanıtılması gerektiğini kaydetti. Bu bilinçle Kültür ve Turizm Bakanlığına, Van Valiliği olarak ITB Berlin Fuarı'na katılmak istediklerini bildirdiklerini dile getiren Aktuğ, "Bakanlığımız, bu isteğimizi kabul ederek; Türkiye standı içerisinde Van Valiliğine de yer vereceğini tarafımıza bildirdi. Sayın Valimizin direktifleri doğrultusunda katılacağımız bu fuara ait dokümanlarımızı, görsellerimizi, CD ve hediyelik eşyalarımızın yanı sıra fuar için hazırlanan 16 çeşit kartpostal ile toplamda 3 bin 100 adet tanıtım materyalleri ile katılmayı planladık" dedi.

8 Mart'ta başlayacak olan fuarda, Van'ı en güzel şekilde tanıtmaya çalışacaklarını vurgulayan Aktuğ, "Van'ın tüm dünya ülkelerinde tanıtılması ve turizmde hak ettiği düzeye gelmesi için bu fuarların önemli olduğunu biliyoruz. Van, sadece İran'la bağımlı kalmamalı. Diğer dünya ülkelerinde bu güzel şehri tanıması ve bu kentin tarihiyle doğasıyla kültürüyle ne kadar önemli olduğunu bilmesi gerekiyor. Bunun içinde bu tür uluslar arası fuarlar çok önem arz ediyor. Van'ın, dünyaya açılması için bu tür organizasyonlarda yer alması gerekir. Bizler de 5 gün süresince ilimizi tüm değerleri ile tanıtmaya çalışacağız. İnşallah ilimiz için hayırlara vesile olur" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Aktuğ Almanya Berlin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title