Haberler

Berlin'de "Gece Treninin" Kaldırılması Protesto Edildi

Güncelleme:

Almanya'nın başkenti Berlin'in tren garında, kendilerini "Robin Wood" olarak adlandıran çevreci grup, bazı seyehat severle birlikte Berlin'den Paris'e giden gece treninin kaldırılmasını sembolik olarak kendilerini tren garının içinde asarak protesto ettiler.

Davullar ve bir takım çalgı aletleri ile şarkılar söyleyip dans eden göstericiler, "Gece uçuşu yerine gece treni", "Gece gez günün tadını çıkar" ve "Gezme kültürü" yazılı pankartlar açtılar.

Kendini tren garının içine sembolik olarak asan göstericiler için, Alman polisi ve itifaiye erleri güvenlik tedbirleri aldırlar.

Protestocular adına AA muhabirinin sorularını cevaplayan makinist Uwe, Berlin'den Paris'e giden gece treninin, bir tarihi temsil ettiğini ve Avrupa'ya önemli bir kültürü kazandırmış olan "Doğu Expresi'ni" hatırlattığını söyledi.

Uwe, son gece treni kalkana kadar protestonun süreceğini ifade ederek, aynı protestoların Hamburg, Hannover ve Almanya'nın gece treni kaldırılan diğer şehirlerinde de eş zamanlı yapıldığını belirtti.

Protestolarının gece treni geri gelene kadar süreceğini söyleyen Uwe, "Alman Demiryollarının yönetim kuruluna buradan sesleniyorum:  Maliyet hesabı yapmadan gece treni hattını açın. Açın ki insanlar gezme kültürünün tadına varsın" diye konuştu.

Göstericiler Berlin'den Paris'e son gece treni kalktıktan sonra olaysız şekilde dağıldılar. - Berlin

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Almanya Berlin Paris Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title