Haberler

Berko İlaç'tan Sosyal Sorumluluk Çalışmaları

Toplum sağlığına katkıyı amaç edinen, hızlı büyüme grafiği ve inovatif ürünleriyle dikkat çeken Berko İlaç, sosyal sorumluluk konusuna verdiği önemden yola çıkarak geliştirdiği projeleriyle hayata ve insana dokunuyor.

Otuz yılı aşkın süredir "sağlıklı yarınlara" vizyonuyla insan sağlığına katkı sağlayan Berko İlaç, bu bilinçle çeşitli sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam ediyor. Berko İlaç çalışanlarının gönüllülük esasına dayanarak kurumsal iletişim departmanının önderliğinde oluşturduğu Sosyal Sorumluluk ve Çevre Kulübü pek çok etkinlik gerçekleştirdi.

Kulüp ilk etkinlik olarak, Bir Dileğim Var grubu aracılığıyla Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ve Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalında yatan 7 çocuğun mama ve bez ihtiyaçlarını karşıladı. Sonra Emrullah Turanlı Çocuk Yuvasındaki çocukların eşofman, çorap, iç çamaşırı ve kişisel hijyen ihtiyaçlarına destek oldu ve "Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok" projesi kapsamında ise Yeni Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören engelli öğrencilere, ikinci el kıyafet, ayakkabı, oyuncak ve çanta yardımında bulundu.

Kısa sürede pek çok proje gerçekleştirildi

Sosyal Sorumluluk ve Çevre Kulübü, "Sana Oyuncak Getirdim" projesi kapsamında Gün Gelişim Rehabilitasyon Merkezinde, oyuncağı olmayan 0-6 yaş arası engelli çocuklara oyuncak toplayarak ulaştırdı. Ardından aynı kurumu ziyaret eden Berko İlaç Kurumsal İletişim Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Eylem Beran, Kulübün hazırlamış olduğu erzak, mont, bot ve giysi yardımlarını kuruma teslim etti. Ayrıca kulüp üyeleri, Berko İlaç çalışanlarının desteğiyle, Muş Kırköy İlköğretim Okulu'na ve Bingöl Solhan 28 Ağustos İlkokuluna, bot ve mont yardımında bulunarak çocukları mutlu etme fırsatını yakaladı.

Yakın zamanda da Kansersiz Yaşam Derneği'nin desteklediği, kemoterapi gören çocuklara yönelik yürütülen @CocuklaraOruyoruz kampanyasına destek olan Berko İlaç çalışanları, bere örerek çocuklara gönderdi. Hayvanları da unutmayan Sosyal Sorumluluk ve Çevre Kulübü, Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle düzenlediği bir proje kapsamında Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği'ne (HAÇİKO) bağışta bulundu.

Çevre konusuna ayrıca odaklanan kulüp tarafından, Berko İlaç Genel Müdürlüğüne ve Üretim Tesislerine atık yağ toplama ünitesi ve atık pil toplama kutusu temin edildi. Aynı zamanda Türkiye'yi de ilgilendiren su kıtlığına dikkat çekmek için kulübün Çevreden Sorumlu Başkanı ve Berko İlaç Kıdemli Ürün Müdürü Çevre Biyologu Filiz Yaşar Zorka, Berko İlaç çalışanlarına "Çevre Bilinci" eğitimleri veriyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fırat Üniversitesi Turgut Özal Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title