Haberler

Berko İlaç Farkındalık Konusuna Dikkat Çekti

Toplum sağlığına katkıyı amaç edinen Berko İlaç, 4. Hasta ve Hasta İletişimi Zirvesine katıldı.

Toplum sağlığına katkıyı amaç edinen Berko İlaç, 4. Hasta ve Hasta İletişimi Zirvesine katıldı. "Eczanede Farkındalık Yaratmak" başlıklı panelde konuşan Berko İlaç yöneticileri, eczacıların hasta iletişiminde farkındalık oluşturma konusundaki rollerine değindi.

Workshop derginin düzenlediği ana teması "Farkındalık" olan 4. Hasta ve Hasta İletişimi Zirvesi (HİZ), Limak Eurasia Otel'de gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve ilaç sektörü temsilcilerini bir araya getiren zirvede, hasta iletişiminde farkındalık konusu ele alındı. Berko İlaç Pazarlama Müdürü Gözde Özbilgen, Berko İlaç Kıdemli Ürün Müdürü Uzm. Ecz. S. Aykut Adalmaz ve Berko İlaç Ürün Müdürü Savaş Duman, "Eczanede Farkındalık Yaratmak" başlıklı panelde konuşmacı olarak yer aldı.

Berko İlaç Pazarlama Müdürü Gözde Özbilgen, Berko İlaç'ın kurulma öyküsünün bir hasta - eczacı iletişiminden doğduğuna değindi ve Berko İlaç'ın hasta iletişimine bakışını aktardı. Berko İlaç'ın eczanede hasta iletişimi konusunda farkındalık yaratmak adına yaptığı uygulamaları ve projeleri aktaran Berko İlaç Ürün Müdürü Savaş Duman ise, "En önemli eğitim modelimiz, eczacılara ve eczane teknikerlerine verdiğimiz iletişim eğitimleridir." dedi. Berko İlaç'ın eczacılık fakültelerine yönelik gerçekleştirdiği projelerin hasta iletişimine nasıl katkı sağladığına değinen Berko İlaç Kıdemli Ürün Müdürü Uzm. Ecz. S. Aykut Adalmaz, "Eczacı, hasta iletişiminde çok önemli bir faktördür. Hasta bazen doktora soramadığını veya anımsayamadığı bir detayı eczacıdan öğrenebilir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title