Haberler

Berkin Elvan Klibi"Nde Oynayan Sanatçılara Soruşturma

Taksim Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünün birinci yılında hazırlanan klipte rol alanlar hakkında başlatılan soruşturma kapsamında sanatçı Cahit Berkay "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.

Taksim Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünün birinci yılında hazırlanan klipte rol alanlar hakkında başlatılan soruşturma kapsamında sanatçı Cahit Berkay "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu, "Berkin için 11 Mart'ta hayatı durdur" sloganıyla "Sanat Meclisi" adlı grup tarafından hazırlanan kliple ilgili suç duyuruları üzerine soruşturma başlattı.  "Suça teşvik" iddiasıyla başlatılan soruşturmada, ifade alma işlemleri sürüyor.

Bu kapsamda, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen sanatçı Cahit Berkay, soruşturmayı yürüten savcılığa şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Berkay, ifade işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı.

"Evladını kaybeden ailenin acısını hissettiğim için klipte rol aldım"

Savcılık ifadesinde suçlamayı reddeden Berkay, video klipte "evladını kaybetmiş bir ailenin acısını hissettiği" için yer aldığını anlattı.

Ülkenin bir sanatçısı olarak halkın adalet talebine destek olma gayesi taşıdığını ifade eden Berkay, "Söz konusu videoda vatandaşları hükümete ve kolluk kuvvetlerine karşı kışkırtma, suç işlemeye karşı tahrik iddiaları tarafımca kabul edilemez. Videoda diğer sanatçılarla birlikte yer almamın amacı uzunca bir süre Berkin Elvan'ın ölümüne neden olan şüphelilerin halen bulunamaması ve tespit edilememesidir" beyanında bulundu.

Berkay ayrıca, klipte fonda Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasına ilişkin bir bilgi yer alıp almadığını bilmediğini belirterek, "11 Mart'ta 'Berkin için hayatı durdur' şeklindeki sözler aramızda konuşuldu. Ancak bu bir protestodan öte bu sözlerin amacı Elvan'ın faillerinin bulunmasına yönelik bir yazıdır. Sanat Meclisi isimli oluşumdan haberdar değilim. Teklif üzerine, yaşam hakkına önem veren bir sanatçı olarak bu klipte yer almaya karar verdim" ifadelerini kullandı.

Soruşturma kapsamında, daha önce yönetmen Mustafa Altıoklar ile oyuncular Levent Üzümcü ve Tarık Akan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin ifadesi alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Cahit Berkay Berkin Elvan Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title