Haberler

Berkin Elvan'ın Ölümü

Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından, Kağıthane ve Beyoğlu'nda toplanan gruplar, çevreye zarar verince polis müdahale etti İstanbul'da meydana gelen olaylarda 45 kişi gözaltına alındı.

Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından, Kağıthane ve Beyoğlu'nda toplanan gruplar, çevreye zarar verince, polis müdahale etti.

Kağıthane'de toplanan gruptakiler, Örnektepe Mahallesi'ndeki AK Parti seçim irtibat bürosunun camlarını ve tabelasını kırarak ateşe verdi. Polisin müdahale ettiği eylemciler, ara sokaklara kaçarken çevredeki iş yerlerine zarar verdi.

Bu arada Beyoğlu'nda toplanan grup da Etibank Caddesi üzerinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi seçim irtibat bürosuna ve bir banka şubesine molotof kokteyli attı. Cadde üzerindeki 20'den fazla araca zarar veren gruptakiler, bir çok iş yerinin de camlarını kırdı. Gruptakiler, cadde üzerindeki AK Parti bayraklarını da toplayarak yakmaya çalıştı. Göstericilerin barikat kurmakta kullandığı ve daha sonra ateşe verdiği çöp kutuları, TOMA'lar tarafından söndürülerek yol kenarına çekildi. Kaldırımları sökerek zarar veren ve yollara barikat kuran gruptakiler, polisin müdahalesi sonucunda dağıldı.

Bu arada zarar gören mahalleliler, göstericilere tepki gösterdi. Göstericilere saldıran mahallelilere polis uyarıda bulundu.

Esnaflar, iş yerlerinin kırılan camlarını, tahta monte ederek kapatmaya çalıştı.

Güvenlik önlemi alan polis ekiplerinin, bölgedeki bekleyişleri sürüyor.

Öte yandan Şişli Kurtuluş ve Ergenekon caddelerinde bazı banka şubelerine ve AK Parti seçim irtibat bürolarına zarar verildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugün İstanbul genelinde meydana gelen olaylarda 45 kişi gözaltına alındı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Berkin Elvan Kağıthane Beyoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title