Haberler

Berkin Elvan'ı Anma Töreninde Polis Gence Silah Doğrulttu

Güncelleme:

Berkin Elvan'ın ölümünün birinci yılı nedeniyle anma düzenleyen gruba polis müdahale etti. Elvan'ın mezarına yürümek isteyen grupla polis arasında gerinlik yaşandığı esnada Okmeydanı'nda ara sokaklardan 7-8 el silah sesi yükseldi. Güne damgasını ise bir fotoğraf karesi vurdu. Karede polis, bir gence silah doğrultuyor.

POLİS MÜDAHALESİ OLDU

Gezi Parkı direnişinde polisin attığı gaz fişeğinin başından vurularak öldürülen Berkin Elvan'ın ölümünün birinci yılı nedeniyle anma düzenleyen gruba polis müdahale etti.

Berkin Elvan'ın vurulduğu yerde yapılan anma töreninin ardından Feriköy Mezarlığı'na yürüyüşe geçen gruba polis izin vermeyerek, müdahale etti. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahalesi ile grup, ara sokaklara dağıldı. Çevrede bulunan bazı vatandaşlar ise biber gazından etkilendi. Polisin, ara sokaklardaki göstericilere müdahale etti. Müdahale sırasında polisin vatandaşların üzerine silah doğrultması dikkat çekti.

BERKİN'İN POSTERLERİ BİNALARA ASILDI

Tören öncesi Berkin Elvan'ın posterleri binalara asıldı. Esnaf boykot uygulayarak bugün kepenkleri açmadı. Berkin Elvan'ın vurulduğu yerde, bir masa üzerine karanfil ve ekmek konuldu.

BERKİN ELVAN VURULDUĞU YERDE ANILDI

Aralarında Grup Yorum üyeleri, Efkan Şeşen, Hilmi Yarayıcı gibi sanatçılar ile tiyatrocuların bulunduğu Sanat Meclisi üyelerinin gelmesiyle anma programı saat 12.00 sıralarında başladı. İlk olarak Berkin Elvan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından mahalle arkadaşları, Berkin için yazdıkları şiiri okudular.

POLİS GENCE SİLAH DOĞRULTTU

Öte yandan eylemler sırasında polisin bir gence silah doğrultması güne damga vurdu. Polisin gence silah doğrulttuğu anda gencin suratındaki ifade ne kadar korktuğunu da ortaya koyuyor.

İZMİR'DE BERKİN ELVAN HEYKELİNE SALDIRI

İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde geçen hafta açılışı Berkin Elvan Parkı'ndaki Berkin Elvan heykeli, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

1 Mart günü Güzelbahçe'nin Yaka Mahallesi'nde törenle hizmete giren Berkin Elvan Parkı'nın girişinde yer alan bronz kullanılarak yapılmış Berkin Elvan heykeli, annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan'ın da katıldığı törenle açılmıştı. Elvan'ın ölüm yıl dönümü olan bu sabaha karşı kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, heykeli, taşla vurarak tahrip etti. Heykelin başı ve yüzü kırıldı, yerinden sökülmek istendi.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Gülsüm Elvan Berkin Elvan Okmeydanı Güncel Haberler

500

Yorumlar (510)

......Mobil-ANDROID:

kahrolsun laiklik

9
115
yanıtYanıtla
MuratmobilWeb@haberler.com:

Meclisteki yasanın önemi ortada. Kim engellemeye çalışıyor hdp chp evet inanması güç ama mhp. Hepinize yazıklar olsun... polis görevini titizlikle yapacak suç işleyen düşünsün....

23
90
yanıtYanıtla
ECDADmobilWeb@haberler.com:

ARKADAŞLAR OYLARIMIZI CHP YE VERELİM. CHP DİNİMİZİ SİYASETE ALET ETMEYEN DÜRÜST BIR PARTİ

93
19
yanıtYanıtla
MukaMobil-IOS:

Ne yapsaydı şekermi tutsaydı?ne yapacak

57
42
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

o polis denen nüsfettenin karşısındaki genç in elinde hiç bir şey yokken bu neden korkuyorda silah çekiyor hayın devamlı hof lu olur derler

67
26
yanıtYanıtla
turkMobil-ANDROID:

berkin elvan ve hdp ye ölüm

79
8
yanıtYanıtla
tcmobilWeb@haberler.com:

Polis iyi yapiyor pilise tas molotof atiyorlar polis neyapsin seyrmi etsin

60
23
yanıtYanıtla
antichplimobilWeb@haberler.com:

HDP ve chp uzantıları Aleviler dhkpc ve pkklı bunlar bunlar normal hak hukuk arayan vatandaş değil vatan haini bunlar

39
40
yanıtYanıtla
CamcımobilWeb@haberler.com:

Abd olsaydi kafaya sıkardı bunlar gene yaşıyor vatansiz koministler

12
66
yanıtYanıtla
ali:

habere bak büyük başarı nasıl yakaladın . örnek gösterdiğiniz amerika vuruyo bizimki silah doğrultmuş o koruduklarınız varya bir gün arkanıza geçecek haberiniz olsun

73
4
yanıtYanıtla
Tüm 510 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title