Haberler

Beritan'ın Ailesi Suç Duyurusunda Bulundu

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde yediği salamlı sandviçten zehirlenerek hayatını kaybeden 6 yaşındaki Beritan Hacıoğlu'nun ailesi, avukatları aracılığı ile suç duyurusunda bulundu.

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde yediği salamlı sandviçten zehirlenerek hayatını kaybeden 6 yaşındaki Beritan Hacıoğlu'nun ailesi, avukatları aracılığı ile suç duyurusunda bulundu.

Doğubayazıt'taki Savcı Hakan Kılıç İlkokulunda 7 Ekim cuma günü özel yemek şirketi tarafından öğrencilere salamlı sandviç verildi. Sandviç yiyen bazı öğrenciler, ishal ve kusma şikayetleriyle Doğubayazıt Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Durumu ağır olan Beritan Hacıoğlu götürüldüğü; Batman'da doktorların tüm çabalarına karşın kurtarılamadı ve 8 Ekim günü hayatını kaybetti.

İlkokul birinci sınıf öğrencisi Beritan'ın 7 yaşındaki ablası Dicle Hacıoğlu ise Ağrı Devlet Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

BERİTAN'LAR ÖLMESİN

Okulda verilen bir salamlı sandviç yüzünden bir kızını toprağa veren baba Mehmet Şerif Hacıoğlu'nun avukatı Bora Çoktin, adliye önünde bir açıklama yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğü, özel yemek şirketi ve Doğubayazıt Devlet Hastanesi hakkında suç duyurusunda bulunan Bora Çekin, şunları söyledi:

"Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Doğubayazıt'ta Beritan Hacıoğlu yediği gıdadan zehirlendi. Akabinde Bereket Köyü'nde ve başka okullarda da öğrenciler zehirlendi. Biz de başka öğrenciler mağdur olmasın diye ve mağdur olan ailenin haklarını savunmak için bugün Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yaptık. Artık araştırma cumhuriyet başsavcılığındadır. Bilindiği gibi anayasanın 42.maddesine göre eğitim hakkı güvence altına almıştır. Yine anayasanın 56. maddesine göre sağlık hakkı güvence altına alınmıştır. Anayasanın 42. ve 56. maddelerine göre bir öğrenci devletin her türlü koruması altındadır. Bu sebeple hem yemek fabrikası, hem okul, hem yeterli ve gerekli müdahaleyi yapmayan acil servis hakkında suç duyurusunda bulunduk. Başka Beritan'lar ölmesin diye bu konunun takipçisi olacağız."

- Ağrı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Batman Dicle Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title