Haberler

Bergamalı Çift, Ekmeklerini Metrelerce Yükseklikte Kazanıyor

Güncelleme:

İzmir'in Bergama ilçesinde yaşayan Gönül ve Cemil Türkmen çifti, 22 yıldır geçimlerini minarelerin bakım ve onarımlarını yaparak sağlıyor.

SABAHATTİN SALLAMA - İzmir'in Bergama ilçesinde yaşayan Gönül (50) ve Cemil Türkmen (64) çifti, 22 yıldır geçimlerini minarelerin bakım ve onarımlarını yaparak sağlıyor.Minare onarımı için Bayramiç ilçesi Çırpılar köyüne gelen çiftten Cemil Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baba mesleğini devam ettirdiğini söyledi.Mesleği sayesinde yurdun dört bir yanına gittiklerini belirten Türkmen, "Ne yazık ki tehlikeli ve zor bir meslek olduğu için bu işi öğretecek çırak bulamıyoruz. Yaklaşık 22 yıldır eşim bana yardım ediyor. Bazen de kendim yapıyorum. Kimse çocuğunu çırak vermek istemiyor. Her gün 40 metre yükseklikte bu işi sürdürüyorum. Tek yardımcım, eşim" ifadesini kullandı.Türkmen, zor ve tehlikeli olsa da işini sevdiğini dile getirdi.Gönül Türkmen ise yaklaşık 22 yıl önce minare onarımı için eşiyle Aydın'ın İncirliova ilçesi Erbeyli Mahallesi'ne gittiğini bildirdi.Eşinin çırağının, yükseklik korkusu nedeniyle minareye çıkmak istemeyince işten ayrıldığını aktaran Türkmen, "Bu olaydan sonra eşime yardımcı olmaya başladım. Başta eşimin bu işi yapmasını istemedim ancak ben de korkmama rağmen giderek alıştım. Ona yardım etmekten dolayı çok mutluyum. Şimdi mesleği birlikte yürütüyoruz" diye konuştu. .

Kaynak: AA / Güncel

Bayramiç Bergama İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title