Haberler

Bergama Organize Sanayi Bölgesine İZKA Destek Çıktı

Güncelleme:

İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan BOSBİ'nin altyapısı, İZKA'nın 'Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı' kapsamında tamamlanacak.

İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nin (BOSBİ) altyapısı, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın 'Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı' kapsamında tamamlanacak.

İZKA'nın 'Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı' kapsamında 2 milyon liralık destek alan Bergama OSB'de Altyapı Geliştirme Projesi başladı. Proje kapsamında yağmur suyu, pis- temiz su hattının yanı sıra arıtma geri dönüşüm hattı inşaatı ve yol hafriyatlarının yapımı tamamlanacak. Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Bergama OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, "Şu anda OSB mera görüntüsünde. Altyapı yatırımlarının tamamlanması ile dört başı mamur bir bölge haline gelecek. Bunun sonunda rüzgar enerjisi alanında 130 bin metre karelik bir alanda yatırım çekebiliriz. İZKA ile organize olarak daha büyük ve yeni projeler yapmayı planlıyoruz 3 yatırımcı 20 milyon liralık yatırım için projenin tamamlanmasını bekliyor. Altyapı projesinin tamamlanması ile kısa dönemde çalışan sayımız 600'e ulaşacak, Nihai hedef ise BOSBİ'nin tamamen dolması ve 8 bin kişilik istihdama ulaşmak" dedi.

Bergama OSB'yi geleceğin OSB'si olarak gördüklerini söyleyen BOSİ Müteşebbis Heyet Başkanı ve EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu ise şu şekilde konuştu: "Bu yatırımlar ile Bergama OSB çok hızlı ivme kazanacak. İstihdam ve ekonomi açısından çok önemli rol oynayacak. Bergama, İzmirliye duble yollar ile uzak değil. Bu nedenle daha çok yatırımcının gelmesini istiyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi İzmir Kalkınma Ajansı Bergama Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title