Haberler

Bergama Kazılarıyla İlgili Konferans

Bergama Kültür ve Sanat Vakfı tarafından organize edilen, Alman Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Kazı Başkanı Prof.Dr.Felix Pirson ve Başkan Yardımcısı Dr.

Bergama Kültür ve Sanat Vakfı tarafından organize edilen, Alman Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Kazı Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson ve Başkan Yardımcısı Dr. Güler Ateş'in konuşmacı olarak katıldığı bir konferans gerçekleştirildi.

Konferansta

Bergama ve çevresinde yapılan kazılar ile ilgili bilgiler verildi. Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Göçbeyli Belediye Başkanı Esat Karacan'ın, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, Bergama Meslek Yüksek Okulu Eser Koruma Bölümü öğrencilerinin ve çok sayıda katılımcının yer aldığı konferansa ilgi yoğun oldu.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson, Pergamon ve Liman Kenti Elaia'nın Hellenistik Dönem Hükümdarlık Merkezi'nin kent alanı ve çevresinin araştırılması ile ilgili bir sunum yaparak, Bergama ve çevresinde gerçekleştirilen kazılar ile ilgili bilgiler verdi.

Prof. Dr. Pirson konferansta, Bergama ilçesinde yürütülen kazılar esnasında bulunan Roma ve eski Mısır kültürünü yansıtan Mısır Tanrıçası Sekhmet'in heykelinin gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda yeniden ayağa kaldırıldığını ifade etti.

Pirson, Kızıl Avlu'yu çevreleyen ve yanındaki salonların tavanını taşıyan, savaş ve salgın hastalık tanrıçası olarak betimlendiği düşünülen

heykelin ziyaretçiler tarafından da büyük ilgi göreceğinin altını çizdi. Yaklaşık 8 metre yüksekliğindeki yüz ve kolları siyah-gri mermerden, kafası aslan, bedeni insan şeklindeki heykelin rekonstrüksiyonla tamamen ayağa kaldırıldığını belirten Pirson, heykelin gelecek yaza kadar tamamlanacak çalışmalar sonrasında sergileneceğini ve Kültür ve Turizm Bakanlığı seviyesinde tanıtılacağını söyledi.

Başkan Gönenç, konferansın oldukça faydalı olduğunu söyleyerek, Bergamalılar'ın yürütülen arkeolojik kazı çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmasının önemli olduğunu dile getirdi. Başkan, bu tür bilgilendirme konferanslarının belirli aralıklarla düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Gönenç Ahmet Ertan Bergama Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title