Haberler

Bergama'da   "Tarım Ve Hayvancılık"  tartışıldı

Güncelleme:

Bakırçay Bölge Gazetesi tarafından düzenlenen Bakırçay Tarım ve Hayvancılık Zirvesinin ilki Bergama Ziraat Odası Başkanlığında yapıldı.

Moderatörlüğünü Bakırçay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Karapehlivan'ın yaptığı zirveye Köy Koop Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sever, Köy Koop İzmir Birlik Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, İzmir Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birlik Başkanı Özer Türer, Bergama Ziraat Odası Başkanı Feridun Durmaz ve Foça Ziraat Odası Başkanı Ercan Yüksektepe konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını Bergama Ziraat Odası Başkanının yaptığı toplantıda ilk sözü alan Sever, iyi üretim yapmanın sihirli formülünün kooperatifçilik olduğunu belirterek kooperatifçiliğin Hollanda gibi bir kapitalist ülkeden Çin gibi bir sosyalist ülkeye yüzde yüz uygulandığını söyledi.

Ülkemizde yüzde 85'lik bir çiftçi kitlesinin üretime devam etmesi ve sanayinin gelişmesi için kooperatifçiliğin gerekli olduğu vurgusunu yapan Sever "Biz bu yüzde 85'lik kitlenin tarımdan kopmasını istemiyorsak Kooperatifçilik konusunda gerekli çalışmaları yapmalıyız" dedi.

Prof. Dr. Kaymakçı ise Kissinger'in bir sözünü hatırlatarak "Ulusları kontrol etmek istiyorsanız petrolü, insanları kontrol etmek istiyorsanız gıdayı kontrol altına alın" dedi. Türkiye'de hem çiftçinin hem de tüketicinin temel sorununun tarımda uzayan pazarlama kanalları olduğunu belirten Kaymakçı bu sorun iyi bir pazarlamanın hem fiyat hem de üretim dengesini koruyacağını söyledi.

Özer Türer; kooperatifçiliğin ihtiyacının iyi yönetim olduğunu belirterek İzmir Koyun ve Keçi Birliği'nin 81 vilayet içinde tek soğuk süt zincirine sahip olduğunu vurguladı. İzmir'de koyun ve keçi sütünü hak edilen fiyata taşıdıklarını belirten Özer Türer, bunun için sanayicinin ilk önceliğinin üreticileri korumak olduğunu vurgulayarak üretici olmaz ise sanayicinin de olmayacağını vurguladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kaymakçı Bergama İzmir Foça Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title