Haberler

Bergama'da Milli Gurur

Güncelleme:

Bergama Belediyespor Badminton Kulübü'nün milli sporcuları Aybars Akeren ve Bahar Sabancı Balkan Şampiyonu oldular.

13 Yaş Altı Balkan Badminton Şampiyonası, 14 – 16 Ekim 2016 tarihleri arasında Bulgaristan'ın Parromeaye kentinde gerçekleşti. Şampiyonaya Sırbistan, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye olmak üzere 5 ülkeden 52 sporcu katıldı. Türkiye'den 12 Milli Badmintoncu'nun katıldığı şampiyonada Bergamalı milli sporcular ilçeye gurur yaşattı. Tek bayanlarda Bahar Sabancı, karışık çiftlerde ise Aybars Akeren ve Bahar Sabancı Şampiyon oldu.

Bergama Belediyespor Badminton Antrenörü Hakan Avcı; "Sporcularımın Balkan Şampiyonu olması beni gururlandırdı. Çok mutluyum. Kendilerini tebrik ediyorum. Ayrıca başından beri bize her zaman inanan ve destek olan Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Takım antrenörü Hakan Avcı ve sporcuları tebrik eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "Badminton takımımızın13 yaş altı Balkan Şampiyonu iki sporcu çıkarması tüm Bergamalıları mutlu etti. Gurur duydum. Bizlere böyle bir sevinç yaşattıkları için başta antrenörümüzü ve destek olan ailelerini kutluyorum. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum" dedi.

MİLLİ TAKIMI'DA BALKAN ŞAMPİYONU

Bulgaristan'ın Parromeaye kentinde takım maçlarında ise Türkiye öncelikle Bulgaristan B Takımını ve Sırbistan takımını 5-0 yendikten sonra yarı finalde Romanya takımını 3-0 yenerek finale kaldı. Finalde de Bulgaristan'ı 3-1 yenerek Şampiyon oldu. Badminton Türk Milli takımı Balkan 1.si olarak takım maçlarını bitirdi. Ferdi müsabakalarda Türk Milli Takımı Fırtına gibi esti ve 5 kategoriden 5 'inde de Şampiyonluk kazandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bulgaristan Romanya Bergama Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title