Haberler

Bergama'da Kurulması Planlanan Termik Santral

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ilçede kurulması planlanan termik santralle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) dosyasının revize edilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alındığını bildirdi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ilçede kurulması planlanan termik santralle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) dosyasının revize edilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alındığını bildirdi.

Gönenç, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce termik santralle ilgili ÇED toplantısının 12 Kasım'da gerçekleştireceğinin duyurulduğunu belirtti.

Öğrenilen bilgiye göre ÇED dosyasının revize edilmek üzere bakanlıktan alındığına dikkati çeken Gönenç, "Bu nedenle ÇED toplantısı iptal edilmiş. Dosyanın tamamı mı yoksa revize edilmek için mi geri çekildiği henüz belli değil. İlk proje dosyasında bu alan doğalgaz çevrim santrali olarak görülüyordu. Belki de bu projeye geri dönülmek isteniyordur" ifadelerini kullandı.

Kararda, çevre halkının kararlılığının da etkili olmuş olabileceğini vurgulayan Gönenç, şunları kaydetti:

"Yine de tedbiri elden bırakmayacağız. İnsanımızın sağlığını, çocuklarımızın geleceğini tehdit eden her türlü kirleticiye karşıyız. Kim yaparsa yapsın sonunda insanlarımız zehirlenecek. Buraya termik santral yapılmasına müsaade etmemeye kararlıyız."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Gönenç Bergama Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title