Haberler

Bergama'da Karakolda Dayak Davasında Polislere Hapis

İzmir’in Bergama ilçesinde, polisler tarafından gözaltına alınan genci korumaya çalışan bir kişinin polisler tarafından darp edilmesine ilişkin açılan davada karar çıktı.

İzmir'in Bergama ilçesinde, polisler tarafından gözaltına alınan genci korumaya çalışan bir kişinin polisler tarafından darp edilmesine ilişkin açılan davada karar çıktı. Kararda dört polis, nitelikli kasten yaralama suçlarından hapis cezası aldı.

Olay, Bergama ilçesinde 22 Ağustos 2012 tarihinde yaşandı. İddiaya göre, arkadaşıyla tartışırken polisler tarafından gözaltına alınan Muammer Zeybek, Bergama İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bu sırada, gencin annesi, babası ve yakınları karakola kadar takip edip gencin serbest bırakılması için polis memurlarına dil döktü. Emniyet önünde çocuklarını görmek isteyen anne Yadigar, baba Talat Zeybek çifti ve yakınları ile polisler arasında arbede yaşandı. Bunun üzerine baba Talat Zeybek'in arkadaşı Adnan Yörür, elleri kelepçelenerek içeriye alındı.

Yaşanan gerilime daha fazla dayanamayan baba Talat Zeybek de fenalaşarak yere yığıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan yaşlı adam, kaldırıldığı Bergama Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Talat Zeybek'in kalp krizi geçirip yere yığılması kameralar tarafından saniye saniye kaydedilirken, Zeybek'in arkadaşı Adnan Yörür de polisler tarafından darp edildi.

POLİSLERE HAPİS CEZASI

Ortaya çıkan görüntüler sonrasında polisler hakkında dava açıldı. Bergama Ağır Ceza Mahkemesinde davanın karar duruşması görüldü. Duruşmada soruşturmada adı geçen polisler ve gözaltına alınan Muammer Zeybek vardı. İki tarafın avukatları duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme heyetinin duruşmada verdiği karar neticesinde, polis memuru Metin K.'ya 'nitelikli kasten yaralama suçundan' 3 yıl 7 ay 26 gün ceza verildi.

Nihat İ.'ye nitelikli kasten yaralama suçundan 2 yıl 13 ay 15 gün, Talip Ç.'ye 'nitelikli kasten yaralama' suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün, Nihat U.'ya ise 'kasten yaralama' suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

KARAR TEMYİZE GİDECEK

Muammer Zeybek'in avukatı Büber ise duruşma sonrasında konuştu. Büber, Ceza Genel Kurulunun kararları olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Psikolojik baskı, eziyet, hakaret yoğun bir şekilde korku verme gibi eylemler bile işkence suçu oluştururken bu dava dosyasında benim anlattıklarımdan bahsetmiyorum dosya içerisindeki görüntüleri içeren CD'nin kapsamı işkence olarak kabul edilmezse Ceza Genel Kurulunun kararına itibar etmemek gerekir bu durumda. Biz bazen hukuku katlederiz böyle, temyize gideceğiz, yargıya gidecek dosya. Yargıtay daha önceki kararları doğrultusunda işkence suçunun oluşup oluşmadığını bu dosyada belirleyecek. Kararı ya onaylayacak ya da bozacak. Bozarsa yeniden yargılama süreci başlayacak. Alınan karar kesin karar değil." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bergama İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title