Haberler

Bereketli" Geçen Sezonun Ardından Kıyı Balıkçıları İş Başında

Batı Karadeniz'de yoğun geçen sezonun ardından balık popülasyonunun azalması nedeniyle, bölgede avlanma amatör kıyı balıkçıları tarafından yapılıyor.

Batı Karadeniz'de yoğun geçen sezonun ardından balık popülasyonunun azalması nedeniyle, bölgede avlanma amatör kıyı balıkçıları tarafından yapılıyor.

Gırgır ve trol tekne kaptanları denize açılmazken, havanın kararmasıyla Karadeniz'e ağlarını bırakan kıyı balıkçıları, 6-10 metre uzunluğundaki kayıkları ile kendi ihtiyaçları kadar balık tutarak Akçakoca Limanı'na dönüyor.

Mertcan-1 isimli kayığın sahibi Yılmaz Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıldır balıkçılık yaptığını ve emekli olduktan sonra da hem ihtiyaç hem de akşam yemekleri için balık avladığını söyledi.

Bölgede sezon başından bu yana iyi balıkçılık yapıldığını aktaran Çelik, "Gırgır ve trol teknelerindeki arkadaşlarımız iyi balıkçılık yaptı bu sene. Şu an trol ve gırgırlarda balık yok, denize bile açılmıyorlar. Karadeniz'de durum çok zayıf. Bizde durum biraz farklı. Biz ağımızı atıyoruz, çektiğimizde nasibimize ne çıktıysa akşam yemeğimiz o. Kahvehanede oturmaktan iyi, en azından harçlığımız çıkıyor." diye konuştu.

Çelik, bu süre zarfında kefal ve levrek avladıklarını, nisan-mayıs aylarında deniz suyunun ısınmasıyla da barbuna çıkacaklarını anlatarak, "Yine böyle ağ atacağız, ne çıkarsa onu alacağız. Denizin açıklarında gırgır ile trol teknelerinden kalan balıkları avlıyoruz. Aile ekonomimize de ek gelir oluyor, çocuklarım Karadeniz'den iyi derecede faydalanıyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Karadeniz Yılmaz Çelik Akçakoca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title