Haberler

Bereket Dua'sı Bu Hafta Cumhuriyet Meydanında Yapıldı

Güncelleme:

Bereket Duası Rize Belediyesi'nin öncülüğünde, vatan savunması için meydanları terk etmeyen vatandaşların doldurduğu, adeta "Er Meydanı" görünümüne sahip olan Rize Cumhuriyet Meydanında yapıldı.


Her hafta şehir merkezinde farklı bir bölgede yapılan ve yaklaşık 700 yıllık geleneğin yeniden günümüze taşındığı Bereket Duası Osmanlı döneminde tüccarlar tarafından her Cuma sabahı sabah namazı sonrası yapılmaktaydı.
Bu eski geleneği yeniden günümüze taşıyan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap bu hafta Cumhuriyet Meydanında sabah namazı sonrası şehir merkezinde bulunan esnaflarla bir araya geldi. Milli İrade Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarında iştirak ettiği Bereket Dua'sında Başkan Kasap vatandaşlarla birlikte kahvaltı ederek sorunları yerinde dinledi.

Bereket Dua'sına Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın yanı sıra Ak Parti Rize İl ve İlçe Başkanlığı teşkilatı, Belediye Başkan Yardımcıları, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bereket duası öncesinde vatandaşlara hitap eden Belediye Başkanı Kasap: Her hafta Cuma sabahları sabah namazında farklı bir mahallemizi ziyaret ederek yüz yıllar öncesinde esnafımızın iş yerlerini açmadan önce kendi aralarında toplanarak yapmış oldukları bereket duası geleneğini Rize Belediyesi olarak günümüzde yaşatma gayreti içerisindeyiz. Bu hafta yapmış olduğumuz organizasyonumuzu bu meydanda vatan savunmasına geçmiş siz değerli hemşehrilerimiz ile yapmayı uygun gördük. Bu gün bu atmosferde göründüğü üzere gerektiğinde her birimiz Ulubatlı Hasan, Seyit Onbaşı ve Nine Hatun olabiliyoruz. Burada bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, birazdan iş yerlerini açacak olan esnaf kardeşlerimize huzurlu, bereketli kazanç sağlayacakları bir gün geçirmelerini diliyorum"dedi.
Konuşma ve kahvaltının ardından alanda bulunan vatandaşlarla birlikte Bereket Duası yapılarak, ülkenin birlik beraberliği için dualar edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Rize Belediyesi Reşat Kasap Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title