Haberler

Berdimuhamedov'a TOBB Üniversitesince Onursal Fahri Doktora

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov Türkiye'de- Berdimuhamedov'a TOBB Üniversitesince onursal fahri doktora unvanı verildi Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov Türkiye'de- Berdimuhamedov'a TOBB Üniversitesince onursal fahri doktora unvanı verildi Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Birlik binasında düzenlenen törende, Berdimuhamedov'a, uluslararası ilişkiler alanında onursal fahri doktora unvanı takdim etti.Berdimuhamedov, törende yaptığı konuşmada, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesine teşekkür ederek, onursal fahri doktora unvanının sadece şahsına değil, aynı zamanda Türkmenistan halkına verilmiş bir unvan olarak kabul ettiğini söyledi. İki ülkenin ilişkilerinin tarihi köklere dayandığını belirten Berdimuhamedov, Türk iş adamlarının Türkmenistan'daki yatırımlarından dolayı TOBB üyelerine ve Türk girişimcilere teşekkür etti.Eğitim alanındaki çalışmaların önemine vurgu yapan Berdimuhamedov, "En iyi yatırım kişilerin, bireysel yeteneklerini geliştirmek için yapılan yatırımlardır. Kişilerin gelişimine ve eğitimine büyük önem veriyoruz ve gençleri bilimsel araştırmalar yapmaya teşvik ediyoruz. Gençler, çok okuyun ve yenilikler yaratın" diye konuştu. Üniversiteler arasında işbirliğinin artırılması gerektiğini kaydeden Berdimuhamedov, Türkmenistan'daki Türkmen-Türk Üniversitesi binasının bitirilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Türkmenistan'ın açık kapı politikası izlediğini ifade eden Berdimuhamedov, hidrokarbon kaynakları bakımından ülkesinin dünyada 4. sırada olduğunu söyledi. Berdimuhamedov, enerji ve ulaştırma sektörünün önemine dikkati çekerek, bu alanlarda Türkmenistan-Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasında yürütülen işbirliğinin önemini vurguladı.BM bünyesinde enerji ve ulaştırma konularında Türkmenistan'ın gündeme getirdiği önerilerin kabul edildiğini anımsatan Berdimuhamedov, projelerin hayata geçmesi için Türk şirketlere öncelik verildiğini belirtti. İki ülkenin de ekonomik alanda son 10 yılda önemli ilerleme kaydettiğini bildiren Türkmen lider, 2015'te Türkmenistan'ın yıllık büyüme oranının yüzde 10'un üzerinde gerçekleşeceğinin tahmin edildiğini dile getirdi.TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da Türkmenistan'ın Berdimuhamedov ile birlikte sanayileşme vizyonu kazandığını ve Orta Asya'da çekim merkezi haline geldiğini anlattı. Türkmen halkını parlak bir geleceğin beklediğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, Türkmenistan'ın geleceğine yatırım yapmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. -Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov-Fahri doktora

Kaynak: AA / Güncel

Gurbanguli Berdimuhamedov Türkmenistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title