Haberler

Berberlerin Sertifika Mutluluğu

Adana ESOB’a bağlı Adana Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve MEKSA Vakfı İşbirliği ile 2014 yılında düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği ile Hijyen Eğitimi Seminerleri’ne katılarak başarı gösteren berberlere törenle sertifika verildi.

Adana ESOB'a bağlı Adana Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve MEKSA Vakfı İşbirliği ile 2014 yılında düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği ile Hijyen Eğitimi Seminerleri'ne katılarak başarı gösteren berberlere törenle sertifika verildi.

Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası Ahi Evran Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim programlarına katılarak, belge almaya hak kazanan berberlere, sertifikaları TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık ile Adana Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü tarafından dağıtıldı.

Birlik Başkanı Kazım Barışık, makamında düzenlenen törende, sertifika alan berberlere hitaben yaptığı konuşmada, seminerlere katılarak belge almayı hak kazanan üyeleri tebrik ederek, "Yaptığınız işi seviyorsanız başarılı olursunuz. Önemli olan yaptığınız iş ne olursa olsun, sevmeniz lazım. Önemli olan bakmakla yükümlü olduğunuz ailenizi kimseye muhtaç etmemek, kimseye el açmadan yaşamaktır. İşini sevmeyen, işine saygısı olmayan başarılı olamaz. Ahi Evran zaten bunun kuralını belirlemiş; Akıl, Ahlak, Bilim ve Çalışma. Her şey bu dört kelimenin içinde var. İş sağlığı ve güvenliği ile hijyeni bilmek de sizin asli görevinizdir. Müşterinize iyi huylu olun, kaliteli ve hijyenik ortamda güzel hizmet verirseniz başarılı olursunuz" diye konuştu.

Oda Başkanı Uygunsözlü de, Birlik Başkanı Barışık'a, seminerler sırasında üyelerine ücretsiz salon tahsisi yapmasından dolayı teşekkür ederken, "Eğitim sürecinde üyelerimize verdiğiniz destek için sizlere şükranlarımızı iletiyoruz. Esnafımızın bugün aldığı eğitimlerle daha bilinçli ve güvenli hizmet verecek olmasından biz de mutluluk duyuyoruz. Sertifika alan tüm esnaflarımıza işlerinde başarılar ve bol kazançlar diliyoruz. Seminerlere katılamayan esnaflarımıza da kayıtların devam ettiğini ve başvurularına yaparak, eğitimlerini ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği iş yerlerinde bulundurmak zorunda oldukları sertifikalarını almalarını önemle duyuruyoruz" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title