Haberler

Berberler Pazar Günü Çalışmayacak

Malatya'da erkek berberlerin Pazar günü kapalı olacağı bildirildi.

Berberler Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ramazan Toptaş, odaya kayıtlı erkek berber salonlarının yasal zorunluluktan ötürü 1 Ocak 2015'den itibaren pazar günleri kapalı olacağını bildirdi.

Oda binasında basına açıklamalarda bulunan Berberler Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Toptaş, odaya kayıtlı 420 erkek berber salonu olduğunu belirterek şunları dedi:

"21 Ocak 2014'de toplanan seçimli genel kurulunda üyelerin desteğiyle göreve başladık, o günden bu güne önemli çalışmalara yürüttük. Göreve geldikten sonra odamızın öncelikli sorunlarından olan hafta tatili ve asgari ücret konusunda çalışmalara başladık. Hafta tatili konusunda ilin iki merkez ilçesi olan Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkanlığına gerekli müracaatlarımızı yaparak, ilgili birimlerle görüştük. Bu girişimler sonrası yasal zorunluluk olan hafta tatili uygulanması için ilgili belediyelerle mutabakat sağlandı. Çalışmalar sonrası 01 Ocak 2015'den sonra odamıza kayıtlı olan Erkek Berberleri yasal zorunluluk nedeniyle pazar günleri kapalı olacak. Anılan tarih ve sonrası odamıza kayıtlı Erkek Berber Salonları belediye başkanlıklarınca pazar tatili ruhsatı verilmeyecek. Haftalık tatili üzerine bayağı bir çalışma yürüttük, bu konu seçimde genel kurula sunuldu, salt çoğunluk sağlandı. Bunun akabinde ekibimizle yeniden imza toplamaya çıktık. 420 üyeden 412'si imza verdi, yani yüzde 98 çoğunluk sağlandı. Bu üyelerin talebidir.

Odamızın bir diğer sorunu olan asgari ücret tarifesinin uygulanması amacıyla tarafımıza gerekli denetimler yapılmış, asgari ücret tarifesine uymayan işyerlerine gerekli uyarılar yapılmıştır. Yapılan bu uyarıların sonuçsuz kalması halinde asgari ücret tarifesine uymayan üye işyerleri hakkında yasal işlemler yapılacaktır. Kayıt dışılık da bizim için önemli bir sorundu, bunun üzerine arkadaşlarla etkili çalışmalar sonucunda şehrimizde kayıt dışı çalışan erkek berber salonu kalmadı."

Bu arada, Berberler Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın avukatı Nurettin Sert ise, yönetim kurulunun aldığı gerek asgari ücret gerekse de pazar tatili konusunda üyelere gerekli bildirimlerde bulunduklarını aktararak, alınan kararlara uymayanlar hakkında yaptırımlar uygulanacağını kaydetti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title