Haberler

Berat Albayrak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Oldu

Güncelleme:

Erdoğan'ın damadı AK Parti İstanbul vekili Berat Albayrak, 64. hükümetin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu. Albayrak, kabineye giremeyen Taner Yıldız'ın koltuğuna oturdu.

64. hükümet için yapılan bakan totolarında adı en çok geçen isim hiç kuşkusuz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak'tı. Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı 64. hükümette AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, 64. hükümetin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak yer aldı. Kabinede yer almaması sürpriz olarak değerlendirilen Taner Yıldız'ın koltuğu artık Berat Albayrak'a emanet.

BERAT ALBAYRAK KİMDİR

Berat Albayrak, 1978'de İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun olan Albayrak, profesyonel yaşamına 1996 yılında başladı. New York Pace Üniversitesi, Lubin School of Business'ta yüksek lisans eğitimi alan Albayrak, Finans ve Bankacılık alanındaki doktorasını "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı" üzerine hazırladığı tezle tamamladı.

Çalıştığı şirketlerde yurtiçi ve yurtdışı birçok üst düzey pozisyonda bulunan Albayrak, 2001 Türkiye ekonomik krizinde şirketinin finansman ve likidite yapısını ve 2007 yılında yaklaşık 1 milyar dolar talep ile 200 milyon dolarlık Türkiye'deki ilk holding eurobond ihraç sürecini başarıyla yönetti. Albayrak, 2008 yılında 34 katı FAVÖK değerinden Türkiye'deki en yüksek yurtdışı şirket satışını gerçekleştirirken, 2007-2008 yıllarında Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar dolar tutarında doğrudan yabancı yatırım sağlanmasına katkıda bulundu.

2013 yılı sonunda özel sektörden ayrılan Albayrak, Sabah Gazetesi'nde yazar olarak görev almaya başladı. Marmara Üniversitesi'nde Bankacılık ve Finans alanında ders veren Albayrak, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli görevler üstleniyor.

Evli ve iki çocuk babası olan Bakan Albayrak, 25. ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan Ak Parti 5. Olağan Genel Kurulu'nda MKYK üyesi seçildi.

İlgili Haberler

Kaynak: AA / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Berat Albayrak Taner Yıldız Ak Parti Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (41)

İLGİNÇ:

YİYİN DAHA ÇOK YİYİN. . . .

110
0
yanıtYanıtla
Ibillerli:

Tayyip AKP yi arka bahcesi gibi kullaniyor.

51
0
yanıtYanıtla
muratt:

bu adam Bilal''in sıfırlayamadığı paraları halleden hayırlı damat değil miydi? o kadar milyon dolarları aklayabildiğine göre gerçekten finanstan anlayan zeki bir kardeşimizmiş. umuyorum bu zekasını kayınbabasından çok Türkiye için kullanır. biz duamızı edip tevekkül edelim. . .

39
0
yanıtYanıtla
Damat kabinede yalnız değil...Mobil-IOS:

First Lady'nin iki bayan gözdesi de kabinede!

11
0
yanıtYanıtla
.....Adınızı Yazın:

MUZ CUMHURİYETİ DEĞİLDİRDE NEDİR . . . :)))

10
0
yanıtYanıtla
hikmet:

iyi be zarrap olmadı en azından

7
3
yanıtYanıtla
TÜRK:

bu verilen bakanlık akp seçmenıne yanlış yapmaktan baska bırsey degıl berat bey bu bakanlıgı haketse bıle akrabalık ilişkilerinden dolayı bence bakan yapılmamalıydı hatta berat beyın bunu istemeyi bırak reddetmesı gerekıyordu dıye dusunuyorum. .

10
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

Yazık gerçekten saltanat mı bu babadan oğula geçiyo bu bakanlıklar , torpil olayı bu kadar abartılmaz bunun getirisi mutlaka olucaktır Ak partiye

10
0
yanıtYanıtla
Mehmet:

Mal beyanına dikkat edin

6
3
yanıtYanıtla
rizeli:

yoksa taner yıldız şehitmi oldu

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title