Haberler

'Benim İşyerim Yanmaz' Demeyin!

Güncelleme:

Kocaeli Ticaret Odası'nda düzenlenen 'İşyerlerinde Yangın Güvenliği Semineri'nde konuşan KBB İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz, "Benim işyerim yanmaz, demeyin. İşyerinizi açmadan önce yangın güvenliğinizi kontrol ettirin" dedi

. İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında düzenlenen 'İşyerlerinde Yangın Güvenliği Semineri'nde konuşmacı olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz yer aldı. İlginin yoğun olduğu seminerde, 'çalışma ortamının yapışık kardeşi' olarak tanımladığı yangın tehlikesi ve tedbirleri hakkında bilgiler paylaşan Palaz, "Çalışma hayatında amacımız: başarılı olmak. Ancak işimizi yaparken maruz kaldığımız tehlikeleri görüp, bertaraf etmezsek, bu amaca ulaşamayız" diyerek sözlerine başladı.

'MİNİMİZE EDİLEBİLİR AMA ASLA SIFIRLANMAZ'

"Benim işyerim yanmaz ki" demenin ölümcül önyargı olduğunu vurgulayan Palaz, "Yangına sebebiyet verebilecek unsurların kontrolü ile yangınların çıkması minimize edilebilir, ama asla sıfırlanamaz. Ancak Yangın güvenliği tesis edilmiş yerlerde: Yangın çıkma ihtimali azalır, yangın çıksa bile uyarma ve ilk müdahale sistemleri ile yangının yayılması engellenebilir" ifadelerine yer verdi.

'YANGINA DİRENÇLİ YAPILAR'

'İşyerinde yangın tedbirleri' bölümünde ise, 'yangına dirençli' yapıların öneminden bahseden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz, "Bulunduğu mahalde olası tüm yangınlara uygun olarak tasarlanmış yapılardır. Acil durumlardaki ilk önceliğimiz olan tahliye ise mevzuata uygun tasarlanmış bir yapı ve iyi hazırlanmış bir tahliye planı ile sağlanabilir. Eğitim ve tatbikat olmazsa olmazımızdır" dedi.

'YANGIN GÜVENLİĞİNİZİ KONTROL ETTİRİN'

Palaz, Yangın Emniyet Raporu'nun çok kolay alınabildiği algısından dolayı rehavet yaşandığını söyleyerek sözlerini şöyle noktaladı; "Yangın Emniyet Raporu için en son safhada başvuru yapılıyor. Yeni tesislerde, proje aşamasında inceleme yapıldığı için yangın önleme sistemlerinin tasarım ve uygulamasında çok fazla sorunla karşılaşılmıyor ancak hali hazırda mevcut bulunan yapılarda durum pek de kolay olmuyor. İşin özü; Bir işletme planlanırken, inşa edilirken veya mevcutta yapılı bir binada işyeri açılacaksa itfaiyeden görüş alınması, büyük fayda sağlayacaktır. İşyeri açmadan önce yangın güvenliğinizi kontrol ettirin." Seminerin sonunda KOTO Genel Sekreteri Oktay Baltalı, Palaz'a odanın sembolü haline gelen kahve takımı hediye ederken, Palaz ise 'yangın güvenliğinin' önemini belirten pano takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title