Haberler

Benim Geleceğim Mobilya' Projesi Okul Müdürlerine Tanıtıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde ’Benim Geleceğim Mobilya’ projesi hakkında okul müdürleri bilgilendirildi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 'Benim Geleceğim Mobilya' projesi hakkında okul müdürleri bilgilendirildi.

MÜSİAD tarafından İnegöl Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ile yürütülecek olan 'Benim Geleceğim Mobilya' projesi hakkında okul müdürlerine bilgi verildi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, "Yapılan protokolün ardından ilk olarak müdürlerimizi bilgilendirmek istedik. İnegöl'de mesleki eğitimle ilgili Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu'nun açılması ile beraber ciddi bir yatırım yapıldı. Kampus, Bursa'yı aşarak bakanlığın en önemli yatırımlarından birisi oldu. 400 öğrenci ile eğitim öğretime başladığımız kampusta önümüzdeki dönem 2 bin öğrenci olacak. İnegöl mobilya konusunda dünya markası olma yolunda ilerliyor. Mobilya bölümleri konusunda öğrencilerin çok fazla tercih yapmadıkları görülmekte. Mobilya dekorasyon bölümü sadece Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi'nde var. Bu sene mobilya bölümünden mezun vereceğimiz öğrenci sayısı 60'tır. Lise 1, 2, 3, 4'de toplam 200 öğrenci var. Bunun yanında bilgisayar ve elektrik bölümünde 500 öğrenci okuyor. Düşünelim, İnegöl'de 500 bilgisayar ve elektrik öğrencisine ihtiyaç olacak mı? Bunun karşısında mobilya bölümlerinden mezun olacak 60 öğrenci, mobilya sektörünün ihtiyacını karşılayacak mı? İnegöl'de bin 600 civarında mobilya imalathanesi var. Gün geçtikçe mobilya imalathaneleri çoğalmakta ve personel ihtiyacı artmaktadır. Bu kadar lazım olan bir dalı, bizim çocuklarımız nedense tercih etmiyor ya da biz bu konuyu onlara iyi anlatamıyoruz. Öğrencinin kafasına nakşetmek için ciddi bir çalışma başlatıldı. Hazırlanan proje hayata geçirildi. Amacımız bu konuyu öğretmene ve öğrenciye anlatmak. Aksi halde bilgisayar ve elektrik mezunu olan kişiler, dönüp dolaşıp mobilya fabrikalarında çalışıyorlar" dedi.

Baştürk, "Bu işi iyi yapanlarla yola devam edeceğiz. Okul bittiğinde, aynı sağlık meslek liselerinde olduğu gibi ilgili fabrikalar tarafından öğrenciler kapışılacaktır. Bütün işyerlerinde kalifiye eleman sıkıntısı var. Eğer bu projeyi hayata sağlıklı bir şekilde geçirirsek, İnegöl'de birçok öğrenci hem mobilya sektörünü öğrenecek hem de öğrenci işsiz olmaktan kurtulacak. Artık tüm fabrikalarda meslek lisesi mezunu şartı aranıyor. Mobilya fabrikalarında da mutlaka 'mobilya dekorasyon' mezunu şartı koyulacak. Dolayısıyla öğrenci bir taraftan iyi bir bölümü seçerken, bir taraftan da ekonomik yönde destek alacak. İnegöl'ün geleceğini kurtaracak bir proje olduğunu herkes biliyor. İnşallah başarı ile devam edecek".

MÜSİAD Şube Başkanı Zeki Kavaz ise, mobilya bölümünü tercih eden öğrencilere aylık 250 liraya kadar burs vereceklerini, bu sayede mobilya sektörünün eleman sıkıntısını halletmeyi planladıklarını söyledi.

Mesleki teknik eğitimi özendirme programı dahilinde gençlere, başarı destekli öğrenim bursları, yurt dışı fuar ile gezi bursları, mesleki kişisel gelişim eğitimleri, staj desteği ve istihdam önceliği verileceğini söyleyen yetkililer, başvuruların alınmasının ardından bursların ekim ayında dağıtılmaya başlanacağını kaydetti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Baştürk İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title