Haberler

Benelüks Turlarında Rezervasyon İptali

Güncelleme:

Türk tur operatörlerinin en fazla sattığı tur paketlerinden Belçika, Hollanda, Lüksemburg ve Fransa'yı kapsayan "Benelüks" turlarına talep, terör saldırılarının etkisi ile azaldı.

Türk tur operatörlerinin en fazla sattığı tur paketlerinden Belçika, Hollanda, Lüksemburg ve Fransa'yı kapsayan "Benelüks" turlarına terör saldırılarının etkisiyle talebin önemli ölçüde azaldığı, iptallerin yaşandığı bildirildi.

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Benelüks turlarının en çok satılan turlardan biri olduğunu, Türkiye'den yılda yaklaşık 70 bin kişinin bu ülkeleri görmek için turlara katıldığını söyledi.

İPTALLER SÖZ KONUSU

Terör saldırılarıyla turlara olan ilginin azaldığını, Brüksel'deki saldırılarla iptallerin başladığını dile getiren Polatoğlu, "Brüksel'deki terör saldırıları bizi çok etkiledi. En çok sattığımız bu turlarda azalma var. Örneğin önümüzdeki hafta kalkacak turlarda da iptaller söz konusu." dedi.

Polatoğlu, Türkiye'den yılda ortalama 4,5 milyon kişinin Avrupa turlarını tercih ettiğini bildirerek, şöyle konuştu:

"Geçen yıl Paris'te, geçtiğimiz günlerde de Brüksel'de yaşanan terör saldırıları bu turlara talepleri azalttı. Bu turlarda döviz kurundaki hareketlilikten dolayı zaman zaman dalgalanmalar yaşanıyordu. Ancak yine de azımsanmayacak ölçüde bir ilgi vardı. Müşterilerimiz terör saldırılarından sonra ya seyahat etmekten vazgeçti ya da şu ana kadar terör saldırısının yaşanmadığı Orta Avrupa, Güney İspanya ve İtalya turlarına yöneldi."

"PARİS YILBAŞINI SESSİZ GEÇİRMİŞTİ"

Avrupa ülkelerine tur düzenleyen bir seyahat acentesinin sorumlusu Hande Arslanalp de Paris ve Brüksel saldırılarının turizm ve iş gezilerinde tercihleri değiştirdiğine işaret etti.

Türkiye'den yurt dışına iş ya da turizm nedeniyle çıkan kişi sayısının geçen yıl 9 milyonu aştığına işaret eden Arslanalp, Avrupa'da şehir ve organizasyon turlarında büyük oranlı gerilemeler olduğuna dikkati çekti.

Her yılbaşı yoğun turist çeken Paris'in terör saldırıları nedeniyle 2016 yılına sessiz girdiğini anımsatan Arslanalp, "Otellerinde yer bulunamayan Paris, bu yılbaşını oldukça sessiz geçirmişti. Brüksel'deki terör saldırıları da benzer gelişmeleri beraberinde getirdi." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Lüksemburg Hollanda Belçika Fransa Turizm Turizm Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (5)

ZXMobil-IOS:

Resmen komik, hergün ülkede şehit verirken...

3
3
yanıtYanıtla
ali:

merak edıyorum o ulkelerın vatandasları yada ısletmecılerı bu ıptaller olunca vah tuh battık krız baslıyacak dıye hukumete yuklenıyorlarmı acaba

3
1
yanıtYanıtla
GURBETÇİ:

sankı Turkıye cok güvenlıymış gibi avrupa turları iptal olmuşmuş, yalan haber !ben belçika , hollanda ve almanyada rahat rahat gezıyorum,

2
2
yanıtYanıtla
cimcik:

Teror destekcisi avrupa turizm iflaslarindan nasibini aldi.. hayrini gorsun..

2
0
yanıtYanıtla
AVRUPA..AVRUPA..:

Türkiye de turizm halkını yıllardır kazıklayan sektördür halkını memleketinin her yerinde turizm adı altında fahiş fiyatlarla suç işleyerek kazıklamışlardır.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title