Haberler

'Ben Özür Bekliyorum"

Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra Bursaspor ile berabere kalarak Türkiye Kupası'nda final şansını zora sokan ve şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'nin 10 puan gerisinde kalan Galatasaray, Fenerbahçe derbisindeki zaferle derin bir nefes aldı ancak Başkan Ünal Aysal ve yönetimini hafta sonundaki Mali ve İdari Kongre'de zorlu bir süreç bekliyor.

Galatasaray'dan çifte mesaj!

Aysal için sıkıntılı geçebilir

Galatasaray'da Ünal Aysal'ın başkan seçildiği kongrenin yapılmasına sebep olan dönemin başkanı Adnan Polat'ın Mali ve İdari Kongre'de idari olarak ibra edilmeme kararı, Aysal tarafından Pazar günü gündeme getirilecek. Aysal, genel kurul üyelerinden Polat'ın iade-i itibarı için oylamaya katılmalarını talep edecek.

Galatasaray Kulübü tarihinin en sıkıntılı, en karmaşık dönemlerinden birini 2011 yılının bahar aylarında yaşadı. 27 Mart 2011 tarihinde yapılan Mali Genel Kurul'da üyeler, Başkan Adnan Polat ve ekibini mali yönden ibra etmiş ancak idari yönden ibra kararı çıkmamıştı. Bunun üzerine Adnan Polat ve bazı üyeler yargıya başvurmuş; Yargıtay, idari yönden ibra edilmeme kararını bozmuştu. Bu karar sonrasında yapılan seçimin geçersiz olabileceğini düşünen Galatasaray Yönetimi, Yargıtay Üst Kurulu'na gitmişti. Cevap ise, "Kanunlarımızda idari yönden ibra diye bir kavram yoktur. Dolayısıyla Yargıtay'ın kararı doğrudur" oldu. Yaşanan süreç sonrası dönemin başkanı Adnan Polat, derin bir sessizliğe bürünürken çeşitli platformlarda haksızlığa uğradığını her seferinde dile getirmişti.

Hangisi doğru?

Şimdi gözler bir kez daha bu hafta sonu yapılacak olan Galatasaray Mali ve İdari Genel Kurulu'na çevrildi. Başkan Ünal Aysal'ın bu kongre öncesinde kulüp üyelerine gönderdiği 2013 hesap ve 2014 bütçe kitabı, Galatasaray'ın ciddi bir mali sıkıntı içinde olduğunu gösteriyor.

"Demirören kendi işine baksın"

Yönetimin hazırladığı, denetleme kurulunun imzaladığı mali kitaba göre, borç rakamı 800 milyon TL. 2012'de aynı tabloda 551 milyon 969 bin TL yazarken, konsolide finansal tablolara göre yükümlülük altında açıklanan borç rakamı, geçen yıla göre net 249 milyon TL artmış durumda. Bu rakamlara rağmen geçtiğimiz günler GS TV'ye çıkan Aysal, pembe bir tablo çizip Galatasaray'ın toplam borcunun 260 milyon dolar, ödeme riski olan borcun ise 115 milyon dolar olduğunu ifade etmişti. Bu rakamlara rağmen Mali Kongre'nin Aysal adına zorlu geçeceği ifade ediliyor.

İade-i itibar!

Bu arada yönetim, kongre programına eklettiği bir madde ile Polat'a 'iade-i itibar' yapmaya hazırlanıyor. İade-i itibar ile muhalefetin tansiyonunu düşürmeyi hedefleyen Aysal ve ekibinin bu hamlesi Polat cephesinde tatmin edici bulunmadı. Polat'ın bu hamle için yakın çevresine "Neyin iade-i itibarını yapacaklarmış. Benim böyle bir sorunum yok. Mahkeme zaten haklı olduğumu kanıtladı. Benden özür dilenmesini bekliyorum" dediği öğrenildi.

"Galatasaray tarihinin en zor dönemi..."

Galatasaray'ın 2014 bütçesi ve 2013 yılı hesaplarını inceleyen eski başkan Adnan Polat'ın yönetiminde görev yapan eski arkadaşlarına da şöyle dert yandığını öğrendik:

"Galatasaray'da bir tüzük değişikliği yapılması gerekiyor. O tüzük değişikliği olmadan Galatasaray'da bir daha ben olmam. Her Galatasaraylı artık söz sahibi olmalı, üye sayısı artmalı. Galatasaray tarihinin en zor dönemini yaşıyor. Borç çok büyük... Biz Galatasaray'ı bir birleşme yaparak düzlüğe çıkardık. Stadı açtık. Önemli işlere imza attık. Şimdi ben göreve gelsem bile bu tablonun düzelmesi zor. Yeni bir Galatasaray için en az 5 yıl zaman gerekli. Beşiktaş bir feda yılıyla kendine geldi ama Galatasaray bir yılla düzelmez. Ortada büyük bir sponsorluk anlaşması yok. Türk Telekom ve Nike ile de biz anlaştık. Bu kulüp hepimizin... Galatasaray'ın bu durumuna çok üzülüyorum."

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Adnan Polat Galatasaray Ünal Aysal Yargıtay Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title