Haberler

Ben Kurtuldum, İnşallah Diğer Çocuklar da Kurtulur"

Konya'da 10 yaşındaki Rabia Ağırkaya'nın kadavradan yapılan karaciğer nakli sonrası yoğun bakımda gözlerini açar açmaz "Çok şükür ben kurtuldum, inşallah diğer çocuklar da kurtulur" demesi, doktorunu ve çevresindekileri duygulandırdı.

METİN BOLAT - Konya'da 10 yaşındaki Rabia Ağırkaya'nın kadavradan yapılan karaciğer nakli sonrası yoğun bakımda gözlerini açar açmaz "Çok şükür ben kurtuldum, inşallah diğer çocuklar da kurtulur" demesi, doktorunu ve çevresindekileri duygulandırdı.

Rabia Ağırkaya'ya 6 aylıkken siroz teşhisi konuldu. İlaç tedavisine rağmen karaciğer yetmezliğinin önüne geçilemeyen Ağırkaya için 8 yaşındayken nakil başvurusu yapıldı.

Sağlık kontrolü için geldiği Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde, nakil için uygun karaciğer bulunduğunu öğrenen Ağırkaya'ya, 2 hafta önce kadavradan başarılı bir nakil yapıldı.

Hastanede yeni yaşına giren Ağırkaya'nın yoğun bakımda gözlerini açar açmaz diğer hasta çocukların da iyileşmesini dilemesi, çevresindekileri duygulandırdı.

"Herkes yaşasın, mutlu olsun"

Ağırkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rahatsızlığı nedeniyle hayatının ev ile hastane arasında geçtiğini söyledi.

Çoğu zaman evden çıkamadığını anlatan Ağırkaya, sürekli hastalandığını, yüksek ateşi olduğunu, midesinin bulandığını ifade etti.

Ağrılarının bazen dayanılmaz derecede olduğunu aktaran Ağırkaya, şöyle devam etti:

"Ağrım olduğunda ağlıyordum. Ağlarken, 'Beni çabuk iyileştirsin' diye Allah'a dua ediyordum. Dileğim kabul oldu. Beni iyileştirdiği için Allah'a çok teşekkür ediyorum. Ameliyattan sonra hemen arkadaşlarım aklıma geldi. Onlar için çok üzülüyorum. İyileştiğim için şükrettim. Ben iyileştim, ya diğer hasta çocuklar ne olacak? Benim gibi çok hasta var. Allah'ım herkese şifa versin. Herkes yaşasın, mutlu olsun. Diğer çocukların da şifa bulması için dua ediyorum. Acı çekmesinler."

"Ben kurtuldum, başkası da kurtulsun"

Hastanenin Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doktor Aylin Yücel, Rabia'nın 6 aylıkken kaşıntı şikayetiyle kendilerine başvurduğunu, tahlillerde karaciğer hastalığının ortaya çıktığını dile getirdi.

Sonrasında rahatsızlık ilerleyince naklin kaçınılmaz hale geldiğine işaret eden Yücel, şunları kaydetti:

"Başarılı şekilde nakil gerçekleşti. Rabia hayata çok bağlı bir çocuk. İçten, sevecen, düşünen çocuklarımız var. 'Ben kurtuldum, başkası da kurtulsun' düşüncesi hakim. Rabia, tek karaciğer hastasının kendisi olmadığının farkında. Dua ediyor olması çok güzel. Nakil olduktan sonra Rabia'nın bize ilk söylediği şey, 'Çok şükür ben kurtuldum, inşallah diğer çocuklar da kurtulur' oldu. Rabia çok bilinçli bir çocuk."

Yücel, Rabia gibi rahatsızlığı olan diğer çocukların da sımsıkı hayata sarılması için kadavradan nakillerin artması gerektiğine dikkati çekti.

Kaynak: AA / Güncel

Meram Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title